Hlavní obsah

Kuřecí quesadilla

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
16 minut
Náročnost
nízká

Tahle přeložená tortilla ukrývá skutečný poklad, který kupodivu vypadá i celkem zdravě! Milujete kuřecí maso?

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 moučné tortilly
  • 200 g strouhaného eidamu
  • 200 g sýru čedar
  • 360 g grilovaného kuřecího masa
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 150 g rajčat
  • 50 g červené cibule
  • 50 g bílé cibule
  • 50 g papriček jalapeño
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Ideální je začít krájením zeleniny. Rajčata rozkrojte na měsíčky, lžičkou z nich odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na malé kousíčky (asi 1 cm). Nechte okapat papričky jalapeños a nakrájejte je na stejně velké kostičky (doporučujeme odstranit semínka, protože vám jinak upadnou ústa). Nakrájejte nahrubo i cibuli, všechnu zeleninu dejte do mísy, zakapejte citronovou šťávou, osolte a promíchejte.

Krok 2: Před sebe položte jednu tortillu (při nákupu je lepší sáhnout úplně dospodu, kde najdete čerstvější výrobky a nově doplněné, ty se nebudou lámat. Jde o to, aby byla čerstvá a nelámala se. Do poloviny tortillu zasypte strouhaným eidamem. Přes něj pak rozprostřete připravenou zeleninovou směs, kousky grilovaného kuřecího masa a strouhaný sýr cheddar. Tortillu v polovině přeložte – jakoby jí celou navršenou směs přiklopte – a rozehřejte si pánev na středním plameni, lehce potřenou máslem.

Krok 3: Quesadillu položte na pánev a opečte po dvou minutách z obou stran.

Tip: Servírujte quesadillu pokrájenou na 5 stejně velkých kousků s guacamole, zakysanou smetanou, ledovým salátem nebo rajčatovou salsou. Zeleninovou směs můžete případně dochutit koriandrem nebo přidat kousky slaniny.

Jak vyrobit rajčatovou salsu či quacamole se mrkněte na naše další recepty.

ynezorPumanzeSaNyknalC