Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Tahle přeložená tortilla ukrývá skutečný poklad, který kupodivu vypadá i celkem zdravě! Milujete kuřecí maso?

30 min.
Příprava
16 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks tortilly
  • 200 g sýru eidam
  • 200 g čedaru
  • 360 g kuřecích prsou
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 150 g rajčat
  • 50 g červené cibule
  • 50 g cibule
  • 50 g jalapeños
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Ideální je začít krájením zeleniny. Rajčata rozkrojte na měsíčky, lžičkou z nich odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na malé kousíčky (asi 1 cm). Nechte okapat papričky jalapeños a nakrájejte je na stejně velké kostičky (doporučujeme odstranit semínka, protože vám jinak upadnou ústa). Nakrájejte nahrubo i cibuli, všechnu zeleninu dejte do mísy, zakapejte citronovou šťávou, osolte a promíchejte.

02.

Před sebe položte jednu tortillu (při nákupu je lepší sáhnout úplně dospodu, kde najdete čerstvější výrobky a nově doplněné, ty se nebudou lámat. Jde o to, aby byla čerstvá a nelámala se. Do poloviny tortillu zasypte strouhaným eidamem. Přes něj pak rozprostřete připravenou zeleninovou směs, kousky grilovaného kuřecího masa a strouhaný sýr cheddar. Tortillu v polovině přeložte – jakoby jí celou navršenou směs přiklopte – a rozehřejte si pánev na středním plameni, lehce potřenou máslem.

03.

Quesadillu položte na pánev a opečte po dvou minutách z obou stran.

Tip: Servírujte quesadillu pokrájenou na 5 stejně velkých kousků s guacamole, zakysanou smetanou, ledovým salátem nebo rajčatovou salsou. Zeleninovou směs můžete případně dochutit koriandrem nebo přidat kousky slaniny.

Jak vyrobit rajčatovou salsu či quacamole se mrkněte na naše další recepty.

Reklama

Související témata:

Načítám