Hlavní obsah
3,3
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Guacamole se hodí k masu nebo zeleninovým pokrmům. Připravte si avokádo a zakysanou smetanu!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 1 ks avokáda
  • 180 ml zakysané smetany
  • 2 ks šalotky
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks rajčat
Článek

Postup

01.

Avokádo podélně rozkrojte, oddělte obě poloviny od sebe a vyndejte pecku. Lžící ze slupky vydlabejte měkkou dužinu a tu v misce vidličkou rozmačkejte podobně jako brambory – jak moc jemně rozmačkané avokádo chcete mít, je jen a jen na vaší chuti.

02.

Přidejte najemno nakrájenou šalotku, zakysanou smetanu, dochuťte solí, pepřem a vše promíchejte. Milovníci rajčat můžou přidat jedno malé nakrájené rajče. Kromě masa je guacamole skvělé i k tortilla chipsům.

I když by to málo kdo tipoval, avokádo je výborné a zdravé ovoce. Kromě guacamole z něj můžete připravit třeba polévku.

Reklama

Načítám