Hlavní obsah

Kuřecí závitky se sušenou šunkou a bazalkou

Hodnocení:
(3)
Foto: Grily Weber
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
18 minut
Náročnost
nízká

Co vše lze hodit na gril? Dnes vám třeba nabízíme kuřecí závitky se sušenou šunkou a bazalkou. Jsou výborné!

Ingredience pro:
4 porce
  • 450 ml rajčatové omáčky
  • olivový olej
  • 10 lístků bazalky
  • 4 plátky sušené šunky
  • čerstvý mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • hrubozrná mořská sůl
  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky italského sýru
Článek

Postup

Krok 1: Gril roztopte na přímý - středně silný - žár, pokud máte možnost regulovat teplotu, měla by se pohybovat kolem 200 stupňů Celsia.

Krok 2: Maso ostrým nožem nařízněte tak, aby bylo po rozložení silné jen asi 7 mm, kraj ale nedořezávejte, aby šel řízek otevřít jako kniha.

Krok 3: Po obou stranách řízky zlehka osolte, opepřete a potřete utřeným česnekem. Na každý řízek položte plátek sušené šunky, na polovinu překrojený plátek italského sýru (ideálně Provolone) a asi 2 lístky bazalky.

Krok 4: Řízky následně smotejte, pokud možno co nejpevněji, do závitku, který převažte bílou nití. Její konce odstřihněte a závitek potřete kapkou oleje.

Krok 5: Závitky grilujte pod poklopem zhruba 12 minut, dokud se ze všech stran neopečou dozlatova – vždy to trvá asi 3 minuty.

Krok 6: Maso sundejte z grilu a nechte asi 5 minut odpočinout; mezitím v menším hrnci na středním až silném stupni ohřejte rajčatovou omáčku.

Krok 7: Závitky zbavte nití, nakrájejte na plátky a podávejte s rajčatovou omáčkou a zbytkem nasekané bazalky.

Pokud jste masožrouti, určitě vyzkoušejte další masové závitky, po kterých se jen zapráší.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek