Hlavní obsah

Zeleninový nákyp se sýrovým dipem

Hodnocení:
(0)
Foto: Marie Bartošová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Milujete farmářské trhy a přemýšlíte, co všechno z té úžasné čerstvé zeleniny uvařit? Máme pro vás tip na zeleninový nákyp se sýrovým dipem.

Ingredience pro:
4 porce
Nákyp
  • 280 g brokolice
  • 280 g květáku
  • 280 g mrkve
  • 120 g celeru
Těsto
  • 6 vajec
  • 80 g tvrdého 30% sýru
  • 140 g polohrubé mouky
  • 8 g kypřicího prášku do pečiva
  • 8 g másla
  • sůl
  • bílý mletý pepř
  • muškátový oříšek
Dip
  • 60 g tvrdého 30% sýru
  • 40 g nivy
  • 140 g zakysané smetany
  • sůl
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Brokolici, mrkev, květák a celer uvaříme doměkka, necháme vychladnout a najemno rozsekáme.

Krok 2: Z polohrubé mouky, kypřicího prášku, nastrouhaného tvrdého sýru, žloutků a sněhu z bílků (vejce si rozdělíme a upravíme předem) si připravíme řidší těsto a ochutíme jej solí, muškátovým oříškem a bílým pepřem.

Krok 3: Hotové těsto smícháme s připravenou zeleninou a nalijeme do zapékací mísy, vymazané máslem a vysypané moukou. Pečeme v troubě při 160 °C asi 40 minut.

Krok 4: Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem a nivou a dochutíme solí a pepřem. Jakmile jsou dip i nákyp hotovi, můžeme podávat.

Jste spíše na sladké? Upečte se rýžový nákyp s nadýchanou čepicí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.