Hlavní obsah
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Milujete pomazánky? Jsou skvělé ke svačině i k večeři a receptů na ně není nikdy dost. Dnes jsme si pro vás připravili pomazánku z květáku. Je výborná!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pomazánku
  • 1/2 ks květáku
  • 100 g šunky
  • 2 ks vejce
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Květák rozdělte na malé růžičky a nechte ho asi 15 minut vařit v osolené vodě.

02.

Vejce uvařte natvrdo (10 minut v octové vodě). Slijte vodu z květáku, přidejte na kostičky pokrájenou šunku, majonézu, nahrubo nastrouhané vejce a nakonec i prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a nechte v lednici vychladit.

Energetická hodnota celkem pro 1 pomazánku
Energie3 090 kJ
Bílkoviny39,35 g
Tuky53,86 g
Sacharidy24,52 g
Sůl9,69 g
SAFA8,23 g
Vláknina11,65 g
Cukry12,15 g
Související témata:

Načítám