Hlavní obsah

Zajímavé osudy slavných hereček: Co se stalo s dcerou Mileny Dvorské a kdo stál Lídu Baarovou práci

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osudy slavných umělců přitahovaly odjakživa pozornost. Talent na jedné straně často doplňovaly eskapády, osobní tragédie, ale nezřídka i překvapivá životní rozhodnutí. V tomto kvízu se vás budeme ptát na osudy slavných českých i zahraničních hereček.

Článek

Gina Lollobrigida, Audrey Hepburn nebo třeba Lída Baarová. Herečky, které zazářily na stříbrných plátnech, měly mnohdy opravdu pozoruhodné a bohužel často i strastiplné osobní životy. Udělejte si kvíz a poznejte zajímavosti ze života ženských hereckých ikon.

1. Italská herečka Gina Lollobrigida letos oslavila 95. narozeniny. Je jednou z hrstky žijících legend zlatého času kinametografie. Od 60. let hrála už jen sporadicky, umění se ale věnovala nadále. Mimo jiné zaznamenala úspěchy jako:
2. Její jméno vám nejspíš nic neřekne, ale ti starší určitě znají její nejslavnější roli. Herečka Marie Versini se poměrně brzy vzdala kariéry, a to pro svého o 22 let staršího manžela. Jak se jmenuje postava, jejíž role ji proslavila?
3. Nejkrásnější modrooká princezna Milena Dvorská měla dceru Lucii, ještě když studovala na DAMU, a zároveň šla z role do role. Počáteční odloučení kvůli kariéře dle hereččiných slov možná stálo za tím, že její dcera...
4. Oslnivě krásná blonďatá herečka Sharon Tate měla před sebou zřejmě zářnou kariéru, kdyby ji v pokročilém stadiu těhotenství nezavraždili stoupenci Charlese Mansona ze sekty Rodina. Který slavný režisér byl jejím manželem?
5. Kolem smrti herečky Brittany Murphy (hrála například barmanku ve fimu Sin City - město hříchu), která tragicky zemřela ve 32 letech na akutní zápal plic v souvislosti s anémií, se točí řada otázek. Mimo jiné je to proto, že...
6. Vlasta Chramostová se jako většina matek, které přišly o dítě, nikdy nevyrovnala se smrtí čtyřletého syna, na které bohužel nesla jistý díl viny. Jak zemřel?
7. Herečka Audrey Hepburn později působila jako humanitární pracovnice. Se kterou věhlasnou organizací velmi aktivně spolupracovala?
8. Nejen kariéru herečky Lídy Baarové poznamenal vztah s mužem, který byl vysoce postaveným představitelem třetí říše. Šlo o:
9. Marilyn Monroe je pojem. Ve skutečnosti se ovšem herečka, která měla dětství stejně chaotické jako celý život, jmenovala jinak. Jak zní její pravé jméno?
10. Kdo byl manželem Dagmar Havlové, za svobodna Veškrnové, ví asi každý. Kde se ale herečka roku 1989 s tehdy budoucím prezidentem seznámila?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám