Hlavní obsah

Lagom, to je filozofie, jak najít životní rovnováhu

Foto: HENKEL ČR

Lagom – životní rovnováhaFoto: HENKEL ČR

Znáte filozofii lagom? Inspirujte se skandinávským životným stylem. Jeho podstata spočívá v rovnováze. Ani málo, ani moc. Přístup k životu je definovaný přiměřenou energií, kterou „tak akorát“ rozložíme do běžného života. Lagom znamená zpomalit a přistupovat k věcem, které nás obklopují, bez stresu.

Článek

Zbavte se zbytečných věcí, vyměňte auto za procházku, zamyslete se nad tím, zda si umíte najít během dne i čas na sama na sebe. Zkuste se zamyslet, co v životě skutečně potřebujete a co je jen výsledek konzumního způsobu života. Švédský stůl, který je u nás vnímaný jako symbol hojnosti, v zemi původu definují jiným způsobem. Během návštěv je tradicí, že hostiteli každý z pozvaných přinese jiný druh občerstvení a v dohodnutém množství tak, aby skladba tabule byla různorodá a zároveň odpovídala počtu hostů. Ano, zero waste potravin je ve Švédsku jedna z priorit.

Věděli jste, že Švédi tráví podstatnou část svého života doma? Švédský domov přesně vystihuje podstatu lagom. Není ani příliš luxusní, ale ani příliš skromný. Inspirujte se přírodními materiály a každá věc má v ní své opodstatnění a funkčnost.

Tuto podstatu si v sobě nese i švédská kosmetika Barnängen, která vychází z konceptu vyrovnaného životního stylu. Její složení v sobě zahrnuje autentické ingredience jako moruše, bylinky a tradiční ovoce. Receptura Barnängen navíc obsahuje patentovaný Cold Cream, jedinečnou kompozici, která obsahuje hydratační emulzi z včelího vosku, slunečnicového oleje, alantoinu a heřmánku.

Nechte se hýčkat novým rituálem, který se inspiruje skandinávskou přírodou s novým sprchovým a koupelovým gelem Barnängen Berry Boost. Ikonická švédská superpotravina, která se často využívá v tradičních receptech, zanechá vaši pokožku hedvábně hladkou a hydratovanou.

Kosmetika Barnängen přináší do běžného života kousek filozofie lagom. Mimochodem, věděli jste, že švédská královská rodina je jí věrná už od roku 1876? Zkuste i vy do svého uspěchaného života zařadit styl lagom. Neboť i spěchat je třeba jen tak akorát.

Načítám