Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát je nejlepší z raných hlávek kapusty, pokud nemáte rádi syrovou kapustu, spařte listy vroucí vodou, ihned je zchlaďte a nechte okapat.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka kapusty
  • 4 lžíce mandlových lupínků
    8
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 100 g parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kapustu nakrájejte na tenké proužky, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem a vinným nebo salátovým octem. Takto připravenou kapustu nechte chvíli v chladu odpočinout. 

02.

Mezitím na pánvi orestujte mandle a poté je zamíchejte do kapusty. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem. Můžete ozdobit plátky rajčete.

Načítám