Hlavní obsah

Příběh jako z filmu aneb Nejchlupatější žena světa se vdala a poprvé oholila tvář

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trpí genetickým onemocněním, kvůli kterému je extrémně ochlupená na celém těle včetně obličeje. Thajka Supatra Sasuphan (17) se ale se svým trápením poprala statečně. Nyní našla lásku a vdala se. A poprvé v životě se oholila a světu ukázala svou tvář.

Článek

Do svých deseti let byla jen terčem posměšků a útoků vrstevníků. Opice, opičí či vlčí dívka, to je jen pár přezdívek, které dnes sedmnáctiletá Thajka od spolužáků dostávala. Domů chodila s pláčem, ale svou nemoc snášela statečně.

Supatra Sasuphan totiž trpí Ambrasovým syndromem, což je velmi ojedinělé genetické onemocnění, které způsobuje nadměrné ochlupení po celém těle včetně obličeje. Jediné místo, kde dívce chlupy nerostou, jsou dlaně a chodidla.

Foto: Profimedia.cz

Spolužáci se dívce přestali posmívat, až když byla zapsána do Guinessovy knihy rekordůFoto: Profimedia.cz

Přišla změna

První změna k lepšímu přišla v roce 2011, kdy byla Supatra zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejchlupatější žena světa. Ze dne na den se z ní stala vlastně celebrita a děti se jí přestaly posmívat.

Jakékoli pokusy o vyléčení však byly marné. Podstoupila dokonce laserovou terapii – ta ji ochlupení nejenže nezbavila, ale navíc způsobila, že jí „srst“ rostla rychleji a chlupy byly silnější.

Foto: Profimedia.cz

Až dosud nikdo neviděl Supatřinu tvářFoto: Profimedia.cz

Láska je tu pro každého

A tak se dívka rozhodla svůj handicap přijmout a nebojovat s ním. Hrdě své ochlupení nosila a nikdo neměl možnost vidět její tvář. Tu světu odhalila až teď, protože se začala holit.

Ptáte se, co ji k tomu vedlo? Láska! Supatra se totiž zamilovala, a dokonce vdala. I novomanžel však spatřil Supatřinu tvář až po svatbě. „Nejsi jen můj první milenec, ale hlavně láska mého života,“ napsala Supatra ke společné fotce se svým mužem, kterou sdílela na sociální síti.

Foto: Profimedia.cz

Svou pravou podobu ukázala Supatra světu i manželovi až po svatběFoto: Profimedia.cz

Není to skvělé? 

Související témata:

Načítám