Hlavní obsah

Tragická oslava 21. narozenin. Dívka přišla o obě nohy, dnes varuje: Hlídejte si pití!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka Mandy (24) byla obyčejná mladá dívka, co slavila narozeniny. Na oslavu, která se konala před třemi lety, ale nikdy nezapomene. Někdo ji totiž zdrogoval a ona skončila pod vlakem. Přišla o obě nohy!

Článek

Měla to být normální narozeninová party. Mandy Horvath tehdy slavila jednadvacáté narozeniny, dala si pivo a šla si před hospodu zakouřit. A pak má naprosté zatmění. Probudila se až v sanitce, kde se dozvěděla, že přišla o obě nohy!

Záhada, kterou nikdy nerozluštili

Mandy je přesvědčená, že jí někdo hodil do pití nějakou drogu. „Nebyla jsem opilá. Měla jsem dvě piva a dva malé panáky a i krevní testy, které mi lékaři dělali, potvrdily, že jsem neměla v krvi nijak dramatické množství alkoholu,“ říká Mandy.

Bohužel si ale vůbec nic nepamatuje a testy na přítomnost drogy provedeny nebyly. Když ji lékaři našli na železniční trati skoro 2,5 kilometru od místa oslavy, soustředili se na záchranu jejího života a na těžké zranění nohou. „Navíc si mysleli, že jsem se snažila spáchat sebevraždu, a tak testy na drogy neudělali. Když jsem mohla mluvit a všechno jim řekla, na testy už bylo pozdě,“ vysvětluje Mandy.

Případ prý vyšetřovala i policie, ale důkazy chyběly a nikdy se na nic nepřišlo.

Foto: Profimedia.cz

I když to byl šok, Mandy se odmítala vzdát. Užívá si život i bez nohouFoto: Profimedia.cz

Šok!

Když se Mandy probrala v sanitce a dozvěděla se, že ji přejel vlak a přišla o obě nohy nad kolenem, nevěřila tomu. „Úplně jsem zpanikařila a začala kopat kolem sebe. Když jsem ale viděla svoji krev, došlo mi, že je to pravda,“ vzpomíná Mandy.

Ta v nemocnici strávila několik měsíců, léčba totiž nebyla jednoduchá a nešla podle plánů. Navzdory snaze lékařů totiž začaly kosti na jejích nohách opět růst, což vedlo k další amputaci. „Ale já se rozhodla, že se nenechám zničit, nevzdám to a začnu zase chodit,“ říká Mandy.

Jenže tak snadné to nebylo. První protézy dostala rok po nehodě v dubnu 2015. „Byly vlastně nasouvací, jenže moje váha tehdy hodně kolísala, takže se stávalo, že mi prostě spadly,“ vysvětluje Mandy. Až později dostala dívka nové lepší protetické nohy, na nichž se nyní učí chodit.

Foto: Profimedia.cz

Z nových protéz je dívka nadšená a i bez končetin jí to moc slušíFoto: Profimedia.cz

Pořád v akci

Je to těžké, každý krok na nových protézách je pro Mandy obrovská výzva, ale tvrdě dře, aby brzy mohla normálně chodit. Navzdory tragédii, která ji potkala, si ale život užívá naplno. Vždy byla hodně aktivní, ale teď snad ještě víc. „Dělám box, jezdím na koni, studuji na univerzitě, skoro pořád jsem někde venku. Žiju báječný život,“ tvrdí Mandy.

Jen když vyrazí s kamarády někam do restaurace či hospody, je v podstatě neustále ve střehu. „Ze svého pití nespustím oči, myslím, že v tomto směru nemůžete být nikdy dostatečně opatrní,“ dodává Mandy.

Foto: Profimedia.cz

Box? Pro Mandy žádný problémFoto: Profimedia.cz

Mandy si zaslouží obdiv, co myslíte?

Načítám