Hlavní obsah

Lehké jídlo, které zasytí? Zkuste vynikající asijský salát

Foto: Eva Malúšová

Pochutnejte si k večeři na svěžím asijském salátu podle blogerky Lindy

Posledním ze snadných asijských receptů od blogerky Lindy je lehký salátek z bílé ředkve a okurky, který zasytí díky černým fazolím a přitom osvěží díky pikantní zálivce se zázvorem a sezamem.

Článek

Hledáte recept na lehké jídlo, které zasytí, ale přitom vás neodrovná na celý zbytek dne? Exotický zeleninový salát bude ta pravá volba! Dobře vás zasytí díky černým fazolím, a přitom se díky zelenině nebudete cítit jako po svíčkové s pěti. V zálivce je navíc známý všelék zázvor a sezam, který zase podporuje mozkovou aktivitu. Salát je perfektní i jako oběd do krabičky na druhý den do práce!

Exotický salát s černými fazolkami

Na 2 porce potřebujete: 150 g černých fazolí, 1/2 bílé ředkve, 1 salátovou okurku, 2cm kousek zázvoru, 2 stonky citronové trávy, hrst čerstvého koriandru, 1 lžíci rýžového octa, 1 lžíci oleje, 1 lžíci černých sezamových semínek, 1 lžíci kokosového cukru (použít můžete i palmový či třtinový), sůl, pepř

Foto: Eva Malúšová

Černé fazole, bílou ředkev a okurku doplní voňavý kořeněný dresink

Postup: Fazole minimálně na 8 hodin namočte a poté je v čisté vodě přibližně hodinu a půl povařte do změknutí. Očištěnou ředkev a okurku (kromě jejího středu) nakrájejte na plátky nebo nudličky a dejte do mísy. Citronovou trávu se zázvorem oloupejte a nakrájejte na co nejmenší kousky, které přisypte do směsi oleje, octa, cukru a sezamových semínek. Marinádu dochuťte solí a pepřem a spolu s fazolkami a koriandrem promíchejte s připravenou zeleninou. Salátek je nejlepší nechat uležet do druhého dne, aby se chutě hezky propojily.

Foto: Eva Malúšová

Tenké plátky můžete z ředkve a okurky vytvořit pomocí obyčejné škrabky na brambory

Foto: Eva Malúšová

Dresink oslaďte troškou kokosového cukru a přidejte sezamová semínka

Foto: Eva Malúšová

K nasekanému zázvoru, citronové trávě, cukru a sezamu přidejte po lžíci oleje a octa

Foto: Eva Malúšová

Zálivkou přelejte připravenou zeleninu a uvařené fazolky

Foto: Eva Malúšová

Salát je krásně svěží, a přitom díky fazolím perfektně zasytí

Tip: Do zálivky přidejte i lžíci nebo dvě sójové omáčky.

Který z jednoduchých asijských receptů od Lindy se vám líbil nejvíc, plněné knedlíčky, cizrnové kari, vietnamské bagety, voňavá polévka s tofu, či dnešní salátek?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama