Hlavní obsah

Léto je těžkou zkouškou pro váš zrak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlorovaná voda, ostré slunce, suchý vzduch, klimatizace, kouř z ohniště, mořská voda. To všechno působí na vaše oči zničující silou. Víte, jak jim rychle, účinně a bezpečně ulevit?

Článek

Každý den se vaše oči vyrovnávají s nepříznivými vnějšími podmínkami, únavou a námahou. Proto se nemůžete divit, když vás během dne pálí, řežou nebo svědí. Podrážděné, začervenalé oči jsou pak posledním zoufalým voláním o pomoc, na které byste měli okamžitě reagovat. Následky zanedbané péče o zrak totiž mohou být fatální…

Jak k podráždění dochází?

Rohovku oka pokrývá slzný film, který chrání oko proti infekci a nečistotám. Pokaždé, když zamrkáte, obnovuje se ze slzných kanálků, které jsou umístěny na očních víčkách. Pokud ale mrkáte méně často, například se soustředíte na řízení automobilu nebo na monitor počítače, tento film vysychá. Nečistoty tak zůstávají na rohovce, kterou mohou nenávratně poškodit.

Základem je slzný film, který chrání vaše oči před opotřebením!

Slzný film oslabují také chemikálie ve vodě, mořská sůl, hormonální změny nebo ostré slunce. Proto je velmi důležité mít v lékárničce nebo s sebou na dovolené oční kapky, které slzný film doplní a udrží oko optimálně lubrikované.

Jak vybrat správné kapky?

Sázkou na jistotu je návštěva lékárny. Pokud potřebujete, aby se oční kapky dobře snášely s kontaktními čočkami, rozhodně to před lékárnicí zmiňte. Ne každý přípravek totiž zaručuje perfektní péči během jejich nošení.

Nejen v tomto ohledu se můžete plně spolehnout na oblíbené zvlhčující oční kapky Ocutein Sensitivez prémiové řady Da Vinci Academia. Zajišťují totiž okamžitou a dlouhodobou úlevu pro podrážděné, unavené a červené oči. Jsou vhodné také pro celodenní nošení kontaktních čoček bez vysychání slzného filmu, mlžení či řezání v očích, a navíc prodlužují jejich životnost.

Svým složením odpovídají lidským slzám, a proto jsou vhodné i pro velmi citlivé oči. Jsou ideální pro řidiče z povolání, protože nerozmazávají vidění, jako důležitá součást lékárničky, pro seniory, zaměstnance v prašném provozu, těhotné nebo jednoduše pro všechny, kteří se čas od času potýkají s nepříjemnými pocity v očích.

„Tyto kapky jsou výjimečné tím, že jako jeden z mála zdravotnických prostředků používají dvojkombinaci lubrikačních a hydratačních látek. Výrazně se tím snižuje dráždivost oka, kapky se pomaleji vyplavují z očního prostředí a prodlužuje se jejich účinnost,“ doporučuje Ocutein Sensitive doktorka farmacie Barbora Růžková.

Pečujte o svůj zrak a nepodceňujte jeho volání o pomoc! Oční kapky Ocutein Sensitive zakoupíte ve své lékárně nebo v e-shopu www.zlekarny.cz.

Související témata:

Načítám