Hlavní obsah

Levnější očkování? Využijte super výhod VZP!

Reklama

Chcete ušetřit 1 800 Kč na očkování proti rakovině děložního hrdla a klíšťové encefalitidě a udělat zásadní krok v ochraně svého zdraví? Využijte výhod Všeobecné zdravotní pojišťovny, které potrvají jen do konce roku 2012. Vždyť statistiky jsou alarmující, tak na co čekáte?

Článek

V České republice je rakovina děložního hrdla ročně zjištěna přibližně u tisíce žen. Z tohoto jich téměř 400 nemoci podlehne. A to je dvakrát více než v jiných evropských zemích! Nejnovější a nejspolehlivější ochranou proti této zákeřné nemoci je očkování. Slyšeli jste, že je příliš drahé? Všeobecná zdravotní pojišťovna podává mladým ženám pomocnou ruku a nabízí štědrý příspěvek!

Beze strachu i mezi 14. a 25. rokem

Od dubna letošního roku mají 13leté dívky hrazeno očkování proti karcinomu děložního hrdla z veřejného zdravotního pojištění, což znamená, že jim ho celé zaplatí pojišťovna. Pokud se však pro tuto prevenci rozhodnou starší dívky a ženy, musí si vakcínu i její aplikaci hradit z vlastních kapes. V praxi to představuje částku mezi 5 až 7 tisíci za celé třífázové očkovací schéma.

Proto přišla VZP s programem „3 dávky s výhodou", v rámci kterého přispívá svým klientkám, kterým je 14 až 25 let, částkou 1 000 korun, a to jak na vakcíny Cervarix, tak i na značku Silgard. „Preventivního programu využilo v předchozích letech asi 30 tisíc klientek VZP. Proto jsme se v něm rozhodli pokračovat i letos,“ vysvětluje MUDr. Milan Štěpánek, MBA, ředitel odboru marketingu VZP ČR.

Tří dávek s výhodou mohou využít ženy ve věku od 14 do 25 let

Před nákupem očkovací látky, tedy před návštěvou gynekologa, pediatra nebo očkovacího centra, je jen nutné vyzvednout si na některé z poboček VZP voucher, který si pak necháte od lékaře, lékárníka či pracovníka očkovacího centra potvrdit. Na základě tohoto dokladu vám pojišťovna vyplatí slíbených 1000 korun. Všechny podrobnosti najdete na stránce www.vzp.cz/3-davky-s-vyhodou.

Bojujte i proti klíšťatům!

Plánujete léto v přírodě a nechcete riskovat? Nechte se očkovat proti klíšťové encefalitidě! S VZP můžete navíc získat jednu dávku zdarma a ušetřit celkově 800 korun – pokud je vám 16 a více let.

Očkovat je možné kdykoli během roku. Cyklus při použití vakcíny FSME-IMMUN 0,5 ml BAXTER, na kterou VZP přispívá, se skládá ze tří injekcí, které se aplikují do svalu ramene. V létě se první dvě dávky aplikují v rozmezí 14 dnů, přitom po druhé dávce je ochrana plně aktivní! Třetí dávka, která se provádí po 5–12 měsících, pouze prodlužuje účinnost na 3 roky. Zimní schéma se trochu liší. Všechny potřebné informace včetně podrobností ohledně proplácení příspěvku od VZP najdete na stránkách www.vzp.cz/klistovka

Konečně vám došly výmluvy, proč se vyhýbat očkování? Tak nečekejte na pohromy a zvolte prevenci – s příjemným příspěvkem od VZP!

Reklama

Načítám