Hlavní obsah

Make-up, který vydrží všechno

Foto: Ondřej Kroutil

I na sport můžete být nalíčenáFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Krásná i při sportu? Jasně! Přestaňte se vymlouvat na to, že make-up je zbytečný, protože se celý rozteče, a buďte neodolatelná i ve fitcentru (nikdy nevíte, kde potkáte pana Božského). Profesionální vizážistka nám ukázala, jak se nalíčit na sport, aby make-up vydržel. A my ho rovnou otestovali v posilovně.

Článek

Kvalitní voděodolná řasenka, báze pod make-up, precizně dodržený postup, to jsou jen některé z triků, které nám vizážistka Hanka Macháčková prozradila a následně i na kameru ukázala. Její rady najdete ve videoreportáži. Paní Ivana prokoukla a zároveň vypadala velmi přirozeně. Make-up šla otestovat přímo do posilovny. Podívejte se, jak to dopadlo.

Make-up na sport v osmi krocích

1. Příprava pod make-up

Než se pustíte do korigování nedostatků pleti, je třeba obličej natřít tzv. bází pod make-up. Vizážistka použila značku Satin od Dermacolu (250–300 Kč). Pleť vyhladí, sjednotí základní nerovnosti a barevné odlišnosti, zvláční kůži a v neposlední řadě zajistí, aby se make-up nehnul, i když se pořádně zapotíte.

2. Make-up

Vybírejte obezřetně. Volte co nejlehčí. „Majitelky mastné a problematické pleti by měly použít pouze korektor místo hutného make-upu, který může zanést kožní póry,“ radí vizážistka. Pokud chcete nějaký ten nedostatek skrýt, musíte sáhnout po jemném make-upu. Jen pudr vám stačit podle odbornice nebude, protože není krycí. Použili jsme přípravek značky MAC (cena se velmi liší podle výběru). Nakonec přepudrujte korekčním pudrem.

3. Před líčením očí

Než se dáte do líčení očí, je třeba opět použít bázi na oční víčka. Vyrovná kůži a zodolní stíny. Prodává se běžně v parfumeriích a drogeriích. Zvolili jsme přípravek značky Artdeco.

4. Stíny

Oči stínujte velmi jemně a opatrně. Volte přirozené odstíny barev, aby vám ladily s očima a příliš na sebe neupozorňovaly. Mají oči jen zvýraznit. Nikdo přece nechce, aby si na vás spolucvičící ukazovaly a řešily to, zda je vhodné být takhle nalíčená na sport nebo ne. Jemné líčení nikoho nepřekvapí ani nepodráždí. Volba značky je na vás.

5. Řasenka

„Na sport určitě doporučuji kvalitní voděodolnou řasenku,“ říká Hanka Macháčková. My jsme použili značku Helena Rubinstein. Pokud si nevíte s výběrem rady, nahlédněte do našeho testu voděodolných řasenek ZDE. Základem je dobrý kartáček, který řasy pěkně oddělí a natočí, aby vypadaly přirozeně. Pokud se vám řasy přeci jen trochu slepí, pomozte si třeba párátkem a oddělte je opatrně od sebe.

Foto: Ondřej Kroutil

Základem je kvalitní make-upFoto: Ondřej Kroutil

6. Zdravé tváře

Ani při sportu z vás nemusí být světlá mdlá sfinga. Stačí použít trochu tvářenky. Ale tady velmi opatrně. Určitě si nevybírejte hnědé odstíny. Zdraví má barvu růžovou. Stačí opět jen zlehýnka přejet velkým štětcem po vršku lícních kostí. Vizážistka nedoporučuje bronzové odstíny. Ty se hodí k vodě a na večírek.

7. Krásné rty

Při líčení rtů zapomeňte na konturku i na výrazné rtěnky. Sportovní make-up by měl vypadat přirozeně. A tak bohatě postačí přejet si rty pomádou či jelením lojem. Zvláční je, dodá jim lesk a přirozenou svůdnost. Do barevných odstínů se vyplatí moc nepouštět, to do fitcentra nepatří.

8. Obočí

Obočí vizážistka pouze pročesala hřebínkem. Základem pěkného obočí je pravidelná úprava. Vytrhávání však provádějte cca dva dny před. Často bývá začervenalé a kůže je podrážděná. Pro zvýraznění se dá použít i průhledná gelová řasenka nebo gel na vlasy, který udrží i jeho tvar. Nezapomeňte si před cvičením sepnout vlasy!

Náš test v posilovně

Protože jsme nedůvěřiví stejně jako vy, rozhodli jsme se ihned po líčení onen dokonalý make-up na sport vyzkoušet ve fitcentru. Paní Ivana souhlasila. Potrápili jsme ji na běžícím páse, aby se pořádně zapotila a make-up byl vystaven zátěži. Pak jsme výsledek zhodnotili. Musím uznat, že ani stíny, ani make-up nebyly nijak rozmazané. Všechno bylo tak, jak předtím.

U líčení na sport se vyplatí přísloví „méně je více“, což neznamená, že se make-upu nutně musíte vzdát. Mně osobně se některé triky líbily a určitě je při natáčení našich sportovních reportáží využiji. A co vy?

Reklama

Související témata:

Načítám