Hlavní obsah
2,4
(11)
Foto: greta blumajerová

Foto: greta blumajerová

Květák je v našich zeměpisných šířkách velmi oblíbený a náš dnešní recept je důkazem toho, že jej lze připravovat na mnoho rozličných způsobů. Nejen jako květák smažený nebo mozeček.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks květáku
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 2 ks vejce
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Květák očistěte, omyjte a syrový ho nastrouhejte nahrubo. Přidejte žloutky, polohrubou mouku, sůl a pepř a vše promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte sníh ze dvou bílků. Vznikne řidší těsto jako na lívance.

02.

Těsto smažte klasickým způsobem na troše oleje na pánvi z obou stran dozlatova. Olej by měl být rozpálený jen tak, aby při vhození špetky mouky zpěnila, v případě, že bude horký moc, lívanečky zvenčí spálíte a uvnitř budou syrové. Jako příloha se hodí nové brambory a zeleninový salát.

Pokud máte z tohoto receptu boule za ušima, udělejte si příště i domácí zeleninové karbanátky.

Související témata:

Načítám