Hlavní obsah

Domácí zeleninové karbanátky

Hodnocení:
(18)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Trhy už jsou konečně plné čerstvé zeleniny, ze které si můžete připravit nejeden chutný pokrm. Mezi ně určitě patří i zeleninové karbanátky. Uvidíte, že vám zachutnají!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 1 kousek pórku
  • 1 malý květák
  • 1 kousek brokolice
  • 1 hrst plocholisté petržele
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 100 g strouhanky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • drcený kmín
Na obalování
  • 50 g strouhanky
Na smažení
  • olej
Článek

Postup

Krok 1: Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky. Pak ji vložte do hrnce s osolenou vodou asi 8–10 minut vařte do změknutí – záleží na zvolené zelenině a velikosti kousků. Uvařenou zeleninu sceďte, vložte do mísy a rozmělněte šťouchadlem na brambory.

Krok 2: K zeleninové směsi, která se podobá kaši, ale stále jsou v ní patrné kousky jednotlivých druhů zeleniny, přidejte obě vejce, rozpuštěné máslo, koření (stačí sůl a pepř, hodí se ale i drcený kmín, špetka muškátového květu či oříšku nebo pár lístků tymiánu) a část strouhanky. Vařečkou vše promíchejte, dokud nevznikne pevnější těsto – podle potřeby samozřejmě přisypávejte strouhanku; na nákyp zmiňovaný v úvodu může být směs o něco řidší.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Z karbanátkového těsta tvořte placky, které následně obalte ve strouhance a z obou stran osmažte na troše oleje dozlatova. (Nákyp pečte při 200 stupních asi 40 minut.) Podávejte s novými bramborami omaštěnými kouskem másla a posypanými zelenou petrželí.

Foto: Jakub Jurdič
ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek