Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pod slovem burger si představíte kus mletého hovězího, housku a cibuli? Vyzkoušejte dnešní skvělý tip a objevte kouzlo kuřecího burgeru!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 2 ks pečiva
  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 1 ks rajčat
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 2 plátky čedaru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso očistěte, rozklepejte tak, aby bylo na všech místech stejně vysoké, osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej a maso zprudka opečte z obou stran. Pak ho přendejte do pekáčku a dejte péct na 10 minut na 200 °C.

02.

Zatímco se maso dopéká, připravte volská oka. Vajíčko rozklepněte na pánev, osolte, opepřete a nechte upéct tak, aby byl žloutek trochu tekutý.

03.

Pečivo podélně rozkrojte, nasucho opečte a potřete směsí majonézy a jogurtu. Maso vyndejte z trouby, chvilku nechte odpočinout, a pak ho nakrájejte na plátky nebo natrhejte. Dejte ho na housku, pokryjte čedarem, ledovým salátem, rajčetem, volským okem a druhou půlkou housky.

Někdo má radši krůtí než kuřecí maso, pokud mezi ně patříte i vy, připravte si krůtí burger s avokádovým dipem.

Související témata:

Načítám