Článek
Postup
01.
Kuřecí maso očistěte, rozklepejte tak, aby bylo na všech místech stejně vysoké, osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej a maso zprudka opečte z obou stran. Pak ho přendejte do pekáčku a dejte péct na 10 minut na 200 °C.
02.
Zatímco se maso dopéká, připravte volská oka. Vajíčko rozklepněte na pánev, osolte, opepřete a nechte upéct tak, aby byl žloutek trochu tekutý.
03.
Pečivo podélně rozkrojte, nasucho opečte a potřete směsí majonézy a jogurtu. Maso vyndejte z trouby, chvilku nechte odpočinout, a pak ho nakrájejte na plátky nebo natrhejte. Dejte ho na housku, pokryjte čedarem, ledovým salátem, rajčetem, volským okem a druhou půlkou housky.
Někdo má radši krůtí než kuřecí maso, pokud mezi ně patříte i vy, připravte si krůtí burger s avokádovým dipem.