Hlavní obsah
4,4
(10)
Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Krůtí maso je dietní a bohaté na bílkoviny. Pohanka na vlákninu a rutin. Avokádo na omega-3 mastné kyseliny. Nejen z těchto důvodů vyzkoušejte krůtí burger s avokádovým dipem.

10 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Burger
  • 440 g krůtích stehen
  • 50 g pohanky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička majoránky
  • 1 dl řepkového oleje
  • 4 ks bulek
  • 4 listy hlávkového salátu
  • 2 ks rajčat
Avokádový dip
  • 125 g polotučného tvarohu
  • 1 ks avokáda
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve uvařte pohanku do měkka (na 1 díl pohanky, dejte 1,5 dílu vody, vodu neslévejte, aby nedošlo ke ztrátě rutinu), nechte vychladnout. Krůtí maso omyjte a umelte najemno, smíchejte s pohankou. Přidejte jemně nakrájenou cibuli, utřený česnek, vejce, sůl a koření. Utvořte placaté burgery, které vložte do olejem vymaštěného pekáčku a upečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova přibližně 25-30 minut.

02.

Zralé avokádo zbavte pecky a vydlabejte. Dužinu rozmačkejte v misce vidličkou, přidejte tvaroh, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibulku. Vše promíchejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Hamburgerové housky prokrojte, dospodu položte salát, na něj burgery a plátky rajčat. Horní housku potřete avokádovým dipem a můžete podávat.

Už jste zkoušeli burgery z krůtího masa?

Reklama

Načítám