Hlavní obsah

Krůtí burger s avokádovým dipem

Hodnocení:
(5)
Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
nízká

Krůtí maso je dietní a bohaté na bílkoviny. Pohanka na vlákninu a rutin. Avokádo na omega-3 mastné kyseliny. Z těchto důvodů výživová poradkyně Jiřina Mačková z Kralup nad Vltavou doporučuje krůtí burger s avokádovým dipem.

Ingredience pro:
4 porce
Na burger
  • 440 g vykostěného krůtího stehna
  • 50 g loupané pohanky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • majoránka
  • řepkový olej
  • 4 hamburgerové housky
  • 4 listy salátu
  • 2 rajčata
Na avokádový dip
  • 125 g tvarohu polotučného
  • 1 avokádo
  • 1 stroužek česneku
  • 1 jarní cibulka
  • citronová šťáva
  • sůl
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve uvařte pohanku do měkka (na 1 díl pohanky, dejte 1,5 dílu vody, vodu neslévejte, aby nedošlo ke ztrátě rutinu), nechte vychladnout. Krůtí maso omyjte a umelte najemno, smíchejte s pohankou. Přidejte jemně nakrájenou cibuli, utřený česnek, vejce, sůl a koření. Utvořte placaté burgery, které vložte do olejem vymaštěného pekáčku a upečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova přibližně 25-30 minut.

Krok 2: Zralé avokádo zbavte pecky a vydlabejte. Dužinu rozmačkejte v misce vidličkou, přidejte tvaroh, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibulku. Vše promíchejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Hamburgerové housky prokrojte, dospodu položte salát, na něj burgery a plátky rajčat. Horní housku potřete avokádovým dipem a můžete podávat.

Už jste zkoušeli burgery z krůtího masa?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama