Hlavní obsah

Mají to muži v životě lehčí? Takhle to vidí ženy!

Foto: Thinkstock

Kdo to má těžší, muži, nebo ženy? Názory se různí...Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mění se muži v ženy? Ubývá pánům starostí, protože je ženy všechny vyřeší? Některé dámy si to myslí, jiné by s nimi zase rozhodně neměnily! Co myslíte, mají to chlapi v životě lehké?

Článek

K mužům je prý společnost tolerantnější a vstřícnější. Znamená to tedy, že se pánové mají lépe, a proto by každá žena chtěla být v jejich kůži? Opravdu to mají muži v životě lehké? Čtyři odvážné ženy se podělily o názor na věc! Se kterou souhlasíte nejvíc?

Standardy nepředěláš!

„Globálně vzato si myslím, že muži to mají lehčí než dřív, ale rozhodně ne lehké,“ krčí rameny třicetiletá lékarnice Táňa, podle které jsou už od malička mezi dětmi vytvářeny rozdíly ve výchově. Chlapci mají být silní a racionální, dívky křehké a roztomilé. „A na tom doba nic nemění,“ krčí rameny s tím, že ještě dlouho potrvá, než tomu bude jinak.

Výměna s muži? „Ne."

Foto: Thinkstock

Chtěly byste si vyměnit život s partnerem?Foto: Thinkstock

Muži bez žen? Ztracení!

„Muži to nemají lehké, protože neustále poslouchají svoje ženy, jak ony to mají těžké,“ usmívá se pětatřicetiletá grafička Barbora a dodává:

„Já osobně se samozřejmě přikláním k tomu, že vést firmy, politické debaty a zároveň osobní život je sice pro muže náročné, ale žena zvládne to samé, a ještě u toho uvaří, nakrmí děti a vykoupe je. Co z toho vyplývá? Že ženy by na hrudi měly nosit Supermanovo esko a muži by si měli přestat stěžovat, jak všechno zůstává jen na nich,“ směje se sympatická Bára.

Výměna s muži? „Klidně!"

Pán domu? Leda tak řečí!

„Zapomeňte na stížnosti s porody, které zůstavají na ženách! Problém je jinde. Celé je o tom, že muži nejsou tak souzení. Pokud si najdou milenku, je to v pořádku. Pokud přijdou o práci, tak asi nestála za nic, jinak by ji měli," myslí si devětadvacetiletá marketingová poradkyně Marika s tím, že dál pánové si „okecají" prostě všechno!

„To není výčitka, jen konstatování, že ženy jsou málo chválené a doceňované! Kdo vyjadřuje poklonu těm, které rodí, zajišťují rodinu a mají úspěch v průmyslu? Nikdo,“ dodává Marika.

Výměna s muži? „Ano, ihned."

Foto: Thinkstock

Spoustu věcí ovlivní výchova, za některé si mohou ženy samy. Nerozmazlují muže příliš?Foto: Thinkstock

Ale ne každá žena s ní souhlasí. Existují i výjimky, které se vyloženě staví na stranu mužů. Které?

Muži jsou šikanovaní!

„Kdekdo si myslí, jak jsou muži v pohodě. Ale už nikdo nemluví o tom, že financování výzkumu rakoviny prsu je desetkrát vyšší než financování rakoviny prostaty, ačkoli každý rok to nebo ono zabije stejné množství lidí,“ říká Zdena, šestatřicetiletá dětská lékařka a pokračuje:

„Pokud otěhotní žena, může si vybrat, zda půjde na potrat, či si dítě nechá. Muž má volbu jedinou. Musí platit alimenty. Mám pokračovat?“ ptá se. Souhlasné přikývnutí spustí další lavinu argumentů.

„Ženy mají více možností, co se oblečení týče. Od bot až po plavky. A orgasmus? Pánové jednou a dost! A to nemluvím o těch stupidních reklamách, ve kterých je vždycky za idiota jen ten muž,“ krčí rameny rázná doktorka, podle níž to muži rozhodně nemají lehké. Ba přímo hrozivé. „Nechtěla bych mít penis,“ upřesňuje.

Výměna s muži? „Nikdy!"

Souhlasíte se Zdenou, nebo to vidíte přesně obráceně?

Reklama

Načítám