Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vláčné těsto s majolkou upečte raději vyšší, aby se vám dobře prokrajovalo. Jednotlivé pláty jsou spojené ovocným pudinkovým krémem - přesně tak, jak máte rádi.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
  • 4 vejce
  • 6 lžic krupicového cukru
  • 12 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 100 g majolky
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 125 g másla
  • 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
  • kakao
  • 350 g čerstvého ovoce
Článek

Postup:

01.

Na krém prolisujte drobné ovoce (maliny, jahody, rybíz apod.), šťávu dejte do hrníčku a hrníček doplňte vodou. Přelijte do kastrůlku, přimíchejte pudinkový prášek a za stálého míchání svařte na hustý pudink. Po vychladnutí jej všlehejte do másla utřeného s moučkovým cukrem. 

02.

Vejce ušlehejte s krupicovým cukrem, přidejte majolku a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku nebo na malý plech a upečte. 

03.

Po vychladnutí plát těsta rozkrojte napůl a každou půlku ještě prokrojte. Všechny 4 pláty namažte krémem a spojte na sebe. Povrch moučníku poprášte kakaem nebo grankem.

Reklama