Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vláčné těsto s majolkou upečte raději vyšší, aby se vám dobře prokrajovalo. Jednotlivé pláty jsou spojené ovocným pudinkovým krémem - přesně tak, jak máte rádi.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
Těsto
  • 4 ks vejce
    3
  • 6 lžic cukru krupice
  • 12 lžic polohrubé mouky
    1
  • 100 g majonézy
    3
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
Krém
  • 350 g čerstvého ovoce
  • 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
  • 125 g másla
    7
  • 2 lžíce cukru moučka
K podávání
  • 2 lžíce kakaa
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup:

01.

Na krém prolisujte drobné ovoce (maliny, jahody, rybíz apod.), šťávu dejte do hrníčku a hrníček doplňte vodou. Přelijte do kastrůlku, přimíchejte pudinkový prášek a za stálého míchání svařte na hustý pudink. Po vychladnutí jej všlehejte do másla utřeného s moučkovým cukrem. 

02.

Vejce ušlehejte s krupicovým cukrem, přidejte majolku a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku nebo na malý plech a upečte. 

03.

Po vychladnutí plát těsta rozkrojte napůl a každou půlku ještě prokrojte. Všechny 4 pláty namažte krémem a spojte na sebe. Povrch moučníku poprášte kakaem nebo grankem.

Načítám