Hlavní obsah

Maličkosti z lásky, které potěší nejen na svatého Valentýna

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vás valentýnská horečka nechává celkem chladnými, ale zároveň nechcete promarnit příležitost oslavit lásku v životě, věnujte dekoracím jen pět minut a pár kaček. I drobnosti vykouzlí romantickou atmosféru.

Článek

Vánoce jsou dávnou minulostí a do jara je ještě daleko. Tak si probarvěte únorovou zimu trochou červené. Nemusíte to přehánět, stačí jeden srdíčkový, chcete-li srdečný akcent a hned budete mít doma veseleji. Nechte se inspirovat!

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Pokud se vám červená ani růžová do interiéru opravdu nehodí, nevadí, vsaďte na zelenou! Kupte převislý břečťan, nejlépe s drobnými lístky, a hlavně dlouhými šlahouny. Koukněte do skříně, třeba tam máte drátěné ramínko z čistírny. Bude se báječně hodit na vytvarování držáku ve tvaru srdce. Nepotřebujete na to ani kleště. Všechno zvládnete holýma rukama. Pak jen obtočte břečťan kolem drátu a přidejte mašli nebo jinou ozdobu.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Úzká páska se vzorem připomínající izolepu se nazývá washi tape a koupíte ji v papírnictví. Pracuje se s ní výborně a přilne na různé materiály, takže i na skleničku na šampaňské. Jestli se s partnerem vídáte spíš ráno u snídaně, možná mu udělá radost čaj v ozdobeném hrníčku. Pohrajte si s páskou, je to zábavné!

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Svíčky k romantické atmosféře neodmyslitelně patří. Pro valentýnský večer je nazdobte. Tentokrát je zkuste omotat provázkem, krajkou nebo jutou a přidejte nějaké to „sladké znamení“. A vůbec nemusí být červené. Nebo svíčku zasaďte do dřeva a teprve pak dozdobte.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

A ještě jeden tip na zpestření valentýnského rána: večer před 14. únorem udělejte na zrcadle srdce z růžových kancelářských papírků. Zabere vám to pět minut a je to překvápko, kterého si nelze nevšimnout…

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Větev, klidně tu z vánoční výzdoby, ozdobte papírovými pompomy v růžové barvě nebo srdíčky. Mohou být z barevného papíru, nebo plstěné. Tuto dekoraci si můžete připravit s předstihem a mít ji na stole klidně až do jara. Je decentní a přitom zdobná.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

V obchodě pro kutily si kupte červenou plsť. Prodává se buď balená po arších, nebo jako metráž. Na pět srdíček budete potřebovat dva čtverce 10 x 10 cm. Slepte je na jedné hraně tavnou pistolí k sobě.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Vezměte do ruky opačné dvě hrany a převraťte je na druhou stranu. Už v tuto chvíli se začne rýsovat tvar srdce. Tyto dvě hrany zevnitř přilepte k sobě.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Teď stačí srdcový tunýlek „naporcovat“ na jednotlivé kousky. Dobře si to rozměřte, ať jsou všechny stejně široké.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Nakonec ještě očko na zavěšení. Šňůrku nebo ozdobnou stužku nastříhejte na zhruba pěticentimetrové dílky a oba konce vlepte tavnou pistolí do vrchního spoje srdce. Pověste je na větev a máte hotovo!

Možná vnímáte Valentýna jen jako svátek dospívajících, což je ale škoda. Vždyť je to příležitost trochu ozvláštnit interiér nebo příjemně překvapit protějšek. Tak proč toho nevyužít!

Kdyby se vám nechtělo nic vyrábět, kupte pár stylových bytových doplňků  nebo se jen vyfikněte, a to včetně nového sexy spodního prádla.

Reklama

Načítám