Hlavní obsah

Mámě to neřekneme aneb Tajemství mezi tatínky a dětmi

Foto: Profimedia

Když o děti pečuje tatínek, většinou dojde k nějaké lumpárně. Děti je milují, maminky méně :-)Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodiče jsou středem vesmíru každého dítěte. Ale co si budeme nalhávat, větší část péče bývá na mámách. S tátou ale děti často zažijí něco, o čem by máma radši nevěděla. Jaká tajemství třeba praskla?

Článek

I když tátové svoje potomky nemilují o nic méně než mámy, mívají často k rodičovství trochu jiný přístup. Tolik neřeší, co mají děti na sobě, klidně je nechají umazané a sem tam přivřou oči i nad nějakou tou nezdravou dobrotou.

Co se ale tatínkům nevyplácí? Přemlouvat dítě, aby si společný hřích nechali pro sebe. Děti přece stejně všechno nakonec prozradí!

Dobrota ze země

Kryštofova máma Lucie není žádný maniak přes hygienu, určitá pravidla ale dodržuje. Její manžel na to ale evidentně má jiný názor. „Syn začal mluvit velice brzy, což bylo sice fajn, ale všechno také díky tomu vykecal,“ vysvětluje Lucie s tím, že když mu jednou nabízela rohlík, usvědčil svého tátu z prohřešku. „Vzal si rohlík a povídal: ,Táta dal ze země, táta foukal!` Hned mi bylo jasné, o co jde,“ směje se Lucie.

Manžel se přiznal, rohlík batoleti upadl a to hned několikrát a místo, aby dostalo nové pečivo, táta mu ho pokaždé jen lehce očistil.

Foto: Profimedia

Bohatá tabule? Tátové se s jídlem tolik nemažou...Foto: Profimedia

Výživná večeře

Michaela během mateřské skoro nikam nechodila, nestíhala to. Když byly synovi necelé tři roky, zlákala ji kamarádka k oslavě narozenin a manžel ji přemluvil, aby šla. „Dokonce mi slíbil, že mě ráno nechá pořádně vyspat, abych následky večírku nepociťovala další týden,“ říká Michaela, kterou ale syn ráno zaskočil.

„Ptala jsem se ho, co s tátou jedli, a on mi oznámil, že chipsy, bonbonky a limonádu. Myslela jsem, že si vymýšlí, ale podle toho, jak se muž tvářil, jsem pochopila, že to je pravda. Prý chtěl synovi dopřát,“ kroutí hlavou Míša. Pořádně na manžela ale „zavrčela“ až poté, co syn dodal, že si nečistil ani zuby. Pro jednou se nic nestalo, jinak ale o dětské zuby pečujte pečlivě. Proč se to vyplatí?

Táta zapomněl ségru!

Karel často bere ven devítiletého Víťu, tříletou Lenku ale jejich klučičí zábava nebaví. Nedávno ale nebyla jiná možnost, máma měla vyřizování, a tak obě děti vyrazily ven s tátou.

„Byla to akce, kde se sešlo několik rodin s dětmi, a Lenku si vzala na povel kamarádka, která má stejně starou dceru,“ vzpomíná Karel. V podvečer rodina sedla do auta a mířila k domovu, cestou se ještě zastavili pro nanuka. „Vybírali jsme a syn říká, že vezme jednoho i ségře. Najednou jsme na sebe zůstali užasle hledět a došlo nám, že jsme na Lenku zapomněli,“ popisuje Karel.

Volal kamarádce, ta se smála a potvrdila, že s holčičkami je pořád na místě. „Otočili jsme to, Lenku naložili a jeli domů. Dcera si ale ničeho nevšimla,“ oddechl si tehdy Karel. Nakonec to ale prasklo. „Syn cosi vyprávěl a najednou dodal, že to bylo tam, jak jsem zapomněl ségru,“ říká Karel s tím, že žena historku s humorem nevzala.

Foto: Profimedia

Tak co dnes budeme dělat aneb Čím překvapíme maminku?Foto: Profimedia

Kde budeme spát?

Roman se rozhodl, že vyrazí se sedmiletým Míšou na hory, a alespoň trochu tak uleví manželce. „Bojovala skoro měsíc s nějakou nepříjemnou virózou a bylo vidět, že už je fakt vyčerpaná,“ popisuje Roman. Jenže v pracovním shonu tak nějak pozapomněl zarezervovat na horách ubytování, ženu ale samozřejmě ujistil, že všechno je domluveno.

„Den před odjezdem jsem obvolával penziony jak šílený, ale nikde neměli místo. Přesto jsme vyrazili a v jednu chvíli to vypadalo, že budeme spát v autě. Nakonec jsem pokoj sehnal,“ vzpomíná Roman. I když nabádal syna, aby mámě nic neprozradil, ten to práskl hned v den příjezdu a pořádně si vyprávění přibarvil. „Žena mě málem přerazila,“ směje se Roman.

Tajemství mezi dětmi a jejich tatínky? Většinou prasknou!

Reklama

Načítám