Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Dasha Petrenko, Shutterstock.com

Foto: Dasha Petrenko, Shutterstock.com

Kombinace mandlí a červeného rybízu je prostě neodolatelná. Tenhle džem vám nejen v zimě přijde vhod!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 skleniček
  • 1/2 kg želírovacího cukru
  • 1 kg červeného rybízu
  • 3 lžíce cukru
  • 4 lžíce mandlového likéru amaretto
Článek

Postup

01.

Na půl kila želírovacího cukru použijete přes kilo červeného rybízu, který obraný propasírujete pře síto. Kuličky prosypete cukrem, na mírném plamínku dusíte a sbíráte pěnu.

02.

Ve finále přidáte amaretto. Džem nalijete do vymytých, nahřátých skleniček, zavíčkujete a postavíte dnem nahoru.

Začala vás výroba domácích džemů bavit? Koukněte na dalších 5 originálních receptů.

Reklama

Načítám