Hlavní obsah
Foto: Dasha Petrenko, Shutterstock.com

Foto: Dasha Petrenko, Shutterstock.com

Kombinace mandlí a červeného rybízu je prostě neodolatelná. Tenhle džem vám nejen v zimě přijde vhod!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 skleniček
  • 1/2 kg želírovacího cukru
  • 1 kg červeného rybízu
  • 3 lžíce cukru
  • 4 lžíce mandlového likéru amaretto
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na půl kila želírovacího cukru použijete přes kilo červeného rybízu, který obraný propasírujete pře síto. Kuličky prosypete cukrem, na mírném plamínku dusíte a sbíráte pěnu.

02.

Ve finále přidáte amaretto. Džem nalijete do vymytých, nahřátých skleniček, zavíčkujete a postavíte dnem nahoru.

Začala vás výroba domácích džemů bavit? Koukněte na dalších 5 originálních receptů.

Načítám