Hlavní obsah

Nejlepší recepty z rybízu: od marmelády, přes koláč až po domácí šťávu

Foto: Daniela Baumann, Shutterstock.com

Rybíz, letní ovoce, které je doslova nadupáno vitaminy! Je skvělý v ovocných salátech, hodí se k masu, dá se z něj vyrobit vynikající džem i sirup. Výborně také snáší mražení, takže ho můžete mít k dispozici třeba do koláčů po celý rok. Pojďme se podívat na nejlepší recepty, které potěší celou rodinu!

Článek

Červený, bílý i černý (alias meruzalka), keříčkový nebo stromkový rybíz zvyšuje pružnost cév a přispívá ke kráse vlasů. Sbírá se pro plody i listy. Černý rybíz má v sobě tolik léčivých látek, že bychom jimi popsali celou stránku. Nám stačí říci, že i jeho listy se suší, má močopudné, stahující a proti průjmové účinky. V léčitelství se doporučuje také při nachlazení, kašli, angíně, křečových žilách, nemocech močových cest, bojuje proti revmatismu a léčí celkově oslabenou imunitu.

Rybíz k snídani

Co upéct z rybízu

Rybíz k obědu

Rybíz jako nápoj

Další tipy, co s rybízem, najdete třeba i v rubrice Zavařování a nakládání.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek