Hlavní obsah

Manžel mě posílá za milenci!

Foto: shutterstock.com

Manželovi by můj milenec nevadilFoto: shutterstock.com

Reklama

Vztah s velkým věkovým rozdílem není vždy procházka růžovým sadem. Když partner zestárne, do sexu se mu už moc nechce. A co pak? Manžel naší čtenářky Lenky jí dokonce povolil milence. Ona se ale takovému řešení brání. Přečtěte si její zpověď!

Článek

Manžela jsem si brala před osmi lety a bylo to z velké lásky. Byl o patnáct let starší a imponoval mi především tím, že je inteligentní a tak trochu usedlý. Líbilo se mi, že ví, co v životě chce, a že to není žádný mladý blázen, který by měl potřebu partnerky střídat. Byl mi věrný a choval se ke mně moc hezky. Dnes spolu máme sedmiletou dceru Viktorku a žijeme na okraji Prahy v menším rodinném domě.

Mně je dnes pětatřicet let, manželu Honzovi padesát. A tady nastává ten největší problém. Můj drahý už totiž přestává mít chuť na sex. Milujeme se průměrně jednou za dva měsíce. A to je i v mém věku poněkud málo.

Honzu to už nebaví a navíc má i problémy s erekcí. Proto dává přednost spíše romantickým procházkám, držení se za ruce, hlazení a zkrátka upřednostňuje všechny jiné projevy lásky, než je milování.

Sex jako nemilá povinnost

Náš problém jsme několikrát řešili a diskutovali o tom. Manžel sex už skutečně bere jen jako vcelku nemilou povinnost. Nechci ho urážet a ani nijak zraňovat, proto se mu snažím vyjít vstříc a do sexu ho nenutím. Ale na druhou stranu mi to strašně chybí. Koupila jsem si dva vibrátory, ale to zkrátka není ono. Potřebuji, aby se mě partner dotýkal a mluvil na mě. Kombinovat sex s manželem a s vibrátorem jsme také zkoušeli, ale žádný extra úspěch to nebyl. „Necítím se při tom dobře. Mám pocit, že jako milenec selhávám, když tě uspokojuji s vibrátorem v ruce,“ nechal se slyšet můj partner.

Foto: shutterstock.com

Sex ho už nebavíFoto: shutterstock.com

Namísto společného sexu mi ale sám od sebe nabídl, abych si našla milence. Řekl to zcela upřímně a myslel to vážně. Dokonce podotkl, že pokud si nějakého milence najdu, bude rád. Pro mě je ale takovéto řešení vcelku nepřípustné. Nedovedu si to vůbec prakticky nijak představit. Nikdy jsem Honzu nepodvedla. Nezdá se mi to jako ideální řešení. Navíc by hrozilo, že mě bude třeba okolí pomlouvat. A pokud bych si našla jednoho stálého milence, je zde i riziko vzniku citového vztahu. U většího počtu milenců zase hrozí, že bych se mohla dočkat nějaké pohlavní choroby. Zkrátka a stručně řečeno: takováto volba se mi nelíbí.

Co mám ale dělat? Sexu se vzdát nechci, ale ani nechci dále svého muže ponižovat tím, že jej budu nutit do milování.

Slovo sexuologa

Podle sexuologa Pavla Tomáše je u párů s vyšším věkovým rozdílem tento problém poměrně častý. Ideální může být skutečně kombinování sexu partnerů a erotických pomůcek. Řešením mohou být také nejrůznější podpůrné léky. Vždy je ale důležité, aby partner k tomu přistupoval dobrovolně a ne z donucení. „Pokud ho přestane bavit sex jako takový, je to větší problém. Zkuste ho nějak svádět a nalákat. Pokud nebudete úspěšná, poraďte mu, ať navštíví sexuologa. Někdy ale může být dúvod i na straně psychiky. Proto je dobré vědět, zda partnera netrápí ještě něco jiného, zda nemá třeba psychické potíže anebo nemá potíže v práci. To bývá poměrně častý důvod,“ říká doktor Tomáš.

A co byste poradila Lence vy? Jak řešíte situace, kdy se partner nechce milovat? Máte sama podobné zkušenosti se starším partnerem? Napište nám na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám