Hlavní obsah

Manžel mi sbalil kufry a vyhodil mě

Foto: Thinkstock

Manžel mi sbalil věci a já odešlaFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Jana nemá žádnou důvěrnou kamarádku, které by svěřila trápení z minulosti. A tak je svěřuje alespoň nám – anonymně – a doufá, že jí poradíme, jak se z citově svízelné situace dostat ven. Odsoudíte ji? Nebo ji pochopíte?

Článek

Nevím, jak začít. Nikdy jsem se takhle ještě nikomu nevypovídala. Je mi 43 let a jsem rozvedená necelé dva roky. Rozvod byl z větší části moje vina: potkala jsem se s kamarádem z mládí a na krach manželství bylo rázem zaděláno. Můj bývalý manžel nebyl špatný chlap, postavili jsme spolu rodinný dům, máme 20letou dceru, za práci vzít uměl, peníze také vydělával, zbytečně neutrácel...

Jen měl svoje koníčky. Dost sportoval a prostě mi neuměl dát najevo, že o mě stojí. Nikdy. Vždycky mě to trápilo. Šel čas, dcera už povyrostla a já si našla nové koníčky. Začala jsem také sportovat, chodit do knihovny... A pak přišla ta osudná schůzka... Ten kamarád z mládí mi začal dávat květy, říkal hezká slůvka a já se zamilovala jak mladá holka.

Zanedlouho došlo k tomu, k čemu muselo dojít: manžel mi sbalil věci, že nechce být za paroháče. A já jsem odešla. Trochu to zkrátím: rozvedli jsme se, já jsem se odstěhovala, dcera zůstala s manželem, měla v době rozvodu 18 a kousek. Jsme spolu v kontaktu každý den, jen spolu nebydlíme. Naštěstí mě dcera neodsoudila, byla na mé straně. Za lásku to stálo, nebo ne?

Foto: Thinkstock

Kamarád z mládí mě zahrnoval pozornostíFoto: Thinkstock

Nebydlíme od sebe daleko – s přítelem, který se také rozvedl, máme vlastní byt a je to úplně jiné, než to bylo s bývalým manželem. Ale přiznám se, že na bývalého muže dost často myslím. Chtěla bych s ním být v kontaktu, je přece plno rozvedených párů, co spolu po rozvodu komunikují, a snad ještě lépe než za časů manželství. Jenže manžel je neústupný. Jde 20 let jen tak vymazat? Vím, že si za to z většiny můžu sama, ale jsem ráda, že jsem se mohla aspoň takhle vypovídat, neboť tady nemám takovou důvěrnou kamarádku, které bych si vylila srdíčko.

Poradíte mi, jak dál? Jak lze najít po rozvodu k sobě opět přátelskou cestu? Nebo bych toho měla nechat, protože jsem touhou po lásce rozbila dvě manželství? Díky.

Poraďte Janě do diskuse pod článkem nebo soukromě na info@prozeny.cz, vaše reakce jí rádi předáme!

Související témata:

Načítám