Článek
Postup
01.
Ze špenátu odstraňte stonky a krátce je spařte v horké vodě nebo na pánvi (stranou si nechte dvě hrsti špenátu na ozdobu). Ze spařeného špenátu pečlivě vyždímejte vodu, přidejte dvě vejce, lžičku bílého pepře, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a slunečnicová semínka.
02.
Dle potřeby zahustěte strouhankou tak, aby se hmota v rukou příliš nerozpadala. Vytvarujte z ní karbanátky se stejným průměrem, jako má houska, a osmažte je na pánvi.
Mezitím si připravte omáčku do burgerů
03.
Hrst hladkolisté petržele nasekejte nadrobno, stroužky česneku prolisujte, vše pořádně osolte a promíchejte s jogurtem a olivovým olejem dle chuti.
04.
Housky prokrojte, jemně pokapejte olivovým olejem a nechte krátce nahřát na mřížce v troubě, případně na grilu. Na spodní polovinu housky přijde tenké kolečko cibule, burgerový karbanátek, pár lístků čerstvého špenátu a omáčka. Pak už stačí přiklopit!
05.
Jako příloha je skvělý salát z polníčku. Z hlávkového salátu vyřízněte světlé středy, nakrájejte je na malé kousky (zbytek můžete použít jindy), smíchejte s omytým polníčkem a zakápněte olivovým olejem a trochou vinného octa. Podle chuti dosolte.
06.
Pekáč do trouby vyložte pečicím papírem a naneste na něj asi 8 kulatých hromádek z parmezánu (přibližně o velikosti polévkové lžíce, mohou být i větší a po upečení chipsy můžete nalámat). Při 200 stupních pečte do doby, než se vám na sýru začnou dělat malé bublinky – trvá to asi 8 minut. Několik chipsů položte navrch každé porce. Salátek podávejte jako přílohu.