Hlavní obsah

Meky vyráží na akustické turné. Přijďte!

Foto: Roman Dietrich

Přijďte si poslechnout Žbirkovy hityFoto: Roman Dietrich

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestárnoucí stálice česko-slovenského popového nebe vyráží na své první akustické turné v kariéře! Během září a října vystoupí ve dvaceti různých městech po celé České republice. Meky Žbirka si pro své fanoušky připravil mix svých hitů a písní z nově připravované desky. To vše jen za doprovodu klavíru a kytary!

Článek

„Vždycky jsem chtěl posluchačům ukázat, jak vypadal třeba Biely kvet, když jsem ho složil – jen s klavírem, který se pak v nahrávce vůbec neobjevil. Studiové nahrávky, které jsou nakonec slyšet z rádií, už jsou vyfešákované, zaranžované, a celkové vyznění skladby trochu pozmění,“ vysvětluje Žbirka, proč se rozhodl vyrazit na vůbec první akustické turné ve svém životě. O tom, že se fanouškům tyto instrumentálně prostší doprovody líbí, se mohl přesvědčit už na svém květnovém koncertě ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Tehdy každou jeho píseň diváci odměňovali nekončícím aplausem!

Klasika i horké novinky

A jak bude vypadat repertoár písní připravený speciálně pro Acoustic tour Miro Žbirka 2009? Samozřejmě zazní klasické hitovky jako Co bolí, to přebolí, Balada o polných vtákoch, Mám rád nebo Denisa. Těšit se ale můžete i na skladby z nově připravované desky Empatia. Jednou z nich je i duet Tento song, který nazpíval Meky s mladou českou zpěvačkou Magdalénou Šalamounovou ze skupiny Photolab. Možná si ji pamatujete jako jednu z účastnic pěvecké soutěže Česko hledá Superstar. Koncertní šňůru absolvuje spolu s Mekym také zpěvačka Martha.

A v jakých městech se Meky v doprovodu kapely Metro objeví?

25. 9. Děčín; 29. 9. Kutná Hora; 1. 10. Litoměřice; 6. 10. Jablonec nad Nisou; 7. 10. Teplice; 9. 10. Jičín; 10. 10. Česká Lípa; 13. 10. Havířov; 14. 10. Zlín; 18. 10. Most; 21. 10. Ostrava; 23. 10. Hradec Králové; 27. 10. Prostějov; 28. 10. Brno; 30. 10. Příbram; 3. 11. Praha (Divadla Hybernia); 5. 11. České Budějovice; 6. 11. Dvůr Králové; 9. 11. Olomouc; 10. 11. Plzeň

Koncert popové legendy v komorním prostředí českých divadel? To bude určitě zážitek, na který dlouho nezapomenete!

Související témata:

Načítám