Hlavní obsah

Kokotková omeleta se šunkou a rajčetem

Hodnocení:
(46)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
neuvedeno
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
střední

Dagmar Derré pro vás připravila oblíbené jídlo francouzských dětí (a ode dneška i moje!), nadýchanou kokotkovou omeletu s rajčetem plněným šunkou a zapečené sýrem. Od kokotky ale nečekejte nic vulgárního, jedná se o roztomilý kastrůlek s víčkem.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 pepř
  • 1 sůl
  • 4 rajčata
  • 80 g sýra
  • 4 plátky šunky
  • 200 g bylinkového sýru s česnekem
  • 3 lžíce smetany
  • 6 vajec
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.

Krok 2: V míse metlou nebo ručním šlehačem našlehejte vejce a přimíchejte smetanu s bylinkovým sýrem. Osolte, opepřete a znovu dobře prošlehejte.

Krok 3: Z rajčat odřízněte „pokličku“ a vydlabejte zrníčka a dužinu tak, aby vám zbyly duté mističky.

Krok 4:  Plátky šunky srolujte nebo nakrájejte na kousky (první varianta vypadá efektněji, druhá se lépe jí) a vložte do rajčat.

Krok 5: Rajčata dejte do středu kokotek nebo malých zapékacích mističek, opatrně zalejte našlehanými vejci a zasypte strouhaným sýrem. 

Krok 6: Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova. Dozdobte třeba petrželkou a podávejte s pečivem.

Co říkáte, zkusíte náš recept?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.