Hlavní obsah

Mexická fazolová polévka

Hodnocení:
(13)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Luštěniny můžeme s klidem označit za dnes tak oslavované superpotraviny – jsou velmi zdravé, obsahují spoustu bílkovin, takže není třeba přidávat maso, a navíc nijak nezatíží rodinný rozpočet. Ochutnejte fazolovou polévku!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 l vody
  • sůl
  • pepř
  • limetka
Na dokončení
  • 1 hrst cherry rajčat
  • čerstvý koriandr
  • 2 lžíce zakysané smetany
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli a papriku nakrájejte a doměkka opečte na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku a nechte chvilku rozvonět.

Krok 2: Poté vmíchejte fazole, půl litru vody, osolte, opepřete a asi 10 minut povařte. Poté tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, dochuťte limetkovou šťávou a dozdobte kousky rajčat, koriandrem a zakysanou smetanou.

Máte rádi mexickou kuchyni? Upečte si podle ní kuře s rýží.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama