Hlavní obsah
3,3
(8)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Přinášíme vám recept na pálivou mexickou tortillu se zeleninou. Jak moc pálivý pokrm bude, je samozřejmě jen na vás. My jsme použili papriček poměrně dost, a přesto se v redakci našli jedinci, kterým se to zdálo málo. Pro jaké množství chilli papriček se odvážíte vy?

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks paprik
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1/2 ks pórku
  • 170 g sterilované kukuřice
  • 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 2 ks chilli papričky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 g vyzrálého čedaru
  • 4 ks pšeničných tortill
Článek

Postup

01.

Nejprve nakrájejte na kousky cibuli, papriky, pórek na plátky a chilli papričky najemno.

02.

Rozpalte olej na pánvi a vložte na něj nakrájenou zeleninu a cherry rajčátka. Opékejte asi 10 minut, potom přidejte kukuřici a fazole. Za občasného míchání nechte probublávat asi 10 minut. Osolte a opepřete.

03.

Směs dejte do tortilly, zabalte a podávejte se zakysanou smetanou. Navrch můžete ozdobit trochou nastrouhaného čedaru.

Pokud máte mexickou kuchyni rádi, určitě vyzkoušejte kuřecí quesadillu s guacamole.

Reklama

Související témata:

Načítám