Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Nenápadný kukuřičný salát ke grilovaným dobrotám? Stane se vaším favoritem! Opečení totiž dodá šťavnaté kukuřici úplně novou chuťovou dimenzi. Zkusíte ho?

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 450 g mražené kukuřice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks pálivé papričky
  • 2 lžíce majonézy
    3
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1/2 ks limetky
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 g balkánského sýru
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na rozpáleném oleji nebo másle asi 10 minut opékejte kukuřici (klidně ji předtím nechte rozmrznout), aby pěkně chytla barvu.

02.

Mezitím si nadrobno pokrájejte cibuli a nasekejte chilli a koriandr. Do horké kukuřice vmíchejte cibulku, prolisovaný česnek a papričku, osolte, opepřete a nechte trochu vychladnout. Poté přidejte majonézu, limetkovou šťávu a nadrobený bílý sýr. Podávejte k masovým i vegetariánským burgerům nebo pikantním kuřecím špízům.

Tip

Místo mrazené kukuřice použijte kukuřičné klasy, které nejdříve v celku potřete olejem, opečte na grilu, a poté do salátu okrájejte.

A jakou přílohu máte ke svým grilovaným dobrotám nejraději vy?

Načítám