Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Připomíná vám italská kuchyně bezstarostné léto? Pak musíte vyzkoušet tiramisu s malinami!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 50 ml mandlového likéru amaretto
  • 250 g mascarpone
    7
  • 80 g cukru krupice
  • 2 ks vejce
    3
  • 200 g bílé čokolády
    6
    7
  • 40 ks cukrářských piškotů
    1
    3
  • 2 hrsti malin
  • 1 lžíce kakaa
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte mascarpone, vyšlehané bílky a nakonec vmíchejte kousky nasekané bílé čokolády.

02.

Do mističek vyskládejte vrstvu piškotů, zlehka je pokapejte mandlovým likérem, posypte malinami a pomažte vrstvou krému. Postup ještě jednou opakujte, abyste mističky naplnili. Nejvrchnější vrstva musí být krém!

03.

Nakonec posypte kakaem (nebo opraženými mandlemi), nechte přes noc uležet, a můžete podávat! Samozřejmě to není pravé italské tiramisu tak, jak má být, ale chutná skvěle!

Pokud jste milovníkem tiramisu, zkuste i to citrónové.

Související témata:

Načítám