Hlavní obsah

Milenky. Proč jimi zůstáváme?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Sex s milencem bývá opravdu žhavýFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Chtěly byste se vdát, mít rodinu a děti? Ovšem místo toho zůstáváte ve svazku, ve kterém „jedete'' na poloviční úvazek? Holt, to je úděl utajovaných milenek! Přinášíme pohled do zrcadla, díky kterému se dozvíte, proč jste ta druhá v pořadí.

Článek

Postavení milenky s sebou nese rizika, o důstojnosti ani nemluvě. Určitě o tom víte své, pokud jste se kdy nechala okouzlit ženáčem, který tvrdil, že svazek s jeho ženou je jen formalita a že se s ní určitě rozvede. Ovšem ve chvíli, kdy vám tohle tvrdí, je mu pěkně ouvej. Udržuje totiž vztah na dvou frontách. Což mnohdy přináší rozporuplné emoce. Většinou je to tak, že pro něj fungujete jako náplast na manželčinu hysterii, či problémy v práci a doma.

Co vás drží u milence?

  • Status milenky dává ze začátku pocit svobody.
  • Cítíte vášnivou lásku.
  • Alespoň chvíli se vám zdá, že máte přednost před manželkou, tedy jste „jednička".
  • Jste hýčkaná dárky, večeřemi v luxusních restauracích a milováním.

Názor odborníků

Když se muž nedokáže rozhodnout, pravděpodobně se situace nezmění a vztah začne pomalu a jistě chladnout, tedy alespoň z jeho strany. Jakmile milenka pochopí, že zadaný partner nechce celou její bytost, o to víc začne potřebovat kompenzaci v podobě konkrétních důkazů lásky. Když začne bojovat o to, aby ho získala sama pro sebe, rozhodně jí nic nezaručí, že bitvu vyhraje. Je spíše nasnadě, že docílí opaku.

Jak z takového kruhu vystoupit, či se do něho vůbec nedostat?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Večeře v luxusní restaurauci - častá odměna milenceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Mějte se rády!

Dle odborné veřejnosti se do těchto vztahů-nevztahů pouští ženy, co se nedokážou přijmout. Namlouvají si, že si nic lepšího nezaslouží. Jakmile se ale stane, že vztah se ustálí a on uteče od manželky a padne vám nakonec k nohám, tak místo abyste jásaly, můžete se cítit znepokojené. Důvod je jednoduchý, zmizí erotický náboj, vášeň a kouzlo zakázaného ovoce. A také proto, že neumíte žít jinak. Na prohry jste zvyklé, ale výhry? Ty vám jsou cizí.

Proč si vědomě ubližujeme?

Zřejmě některým z nás dělá dobře, když cítí bolest, má to cosi společného s masochismem. Psychologové se totiž domnívají, že způsob, jak milujete, záleží do jisté míry na tom, co jste prožily jako děti. Pokud jste se cítily víc milované, právě když jste trpěly, bude to tím, že jste měly rodiče, kteří vám ubližovali, ikdyž vás měli rádi. A odtud pramení asociace lásky s bolestí.

Milé čtenářky, mějte proto na paměti, že jste natolik hodny lásky, že si nezasloužíte jen půl mužského, ale pěkně celého se vším, co k němu patří!

Ale...

... pozor, jsou i ženy, které roli milenky vědomě vyhledávají. Buď jsou samy nešťastně vdané a hledají pozornost a ztracenou sexuální vášeň v jiném vztahu, nebo to jsou ženy, které se „zatím" nechtějí vázat v hlubším svazku - žijí okamžikem a nehledí příliš do budoucnosti. Jsou tedy i ženy, které jsou v roli milenky spokojené.

Reklama

Související témata:

Načítám