Hlavní obsah

Na ples i do divadla: 18 společenských šatů pro všechny postavy, které nestojí majlant

Foto: NeonShot, Shutterstock.com

Foto: NeonShot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezona plesů, bálů i tancovaček je v plném proudu. A jako vždy se nabízí otázka, co si vzít na sebe. Letos tenhle problém můžete odškrtnout jako vyřešený! Vybrali jsme totiž pro vás parádní kousky, za které nedáte majlant, budou vám slušet a navíc je užijete třeba i do divadla.

Článek

Každoroční trápení a vymýšlení, co si obléknete na ples, hoďte za hlavu. A malé černé, které jste při kladení této otázky právě vytáhla ze skříně (a měla je už na všech akcích v posledních pěti letech), k tomu můžete přihodit také.

Pro každou postavu i styl

Přinášíme vám 18 společenských modelů, ze kterých si vybere každá žena – jak milovnice klasické černé barvy, tak stoupenkyně odvážných barevných siluet a zkrátka nepřijdou ani vyznavačky trendy zkosených střihů a netradičních délek. A co se týče postavy, najdou si tu své favority drobné ženy i ty, které se pyšní plnými tvary. Při výběru šatů vám přejeme dobré oko i pevnou ruku – a když si jich pořídíte „náhodou“ víc, věřte, že je určitě unosíte.

Kouzlo asymetrie

Když se řekne „večerní šaty“, nutně to nemusí znamenat róbu až na zem a s vlečkou. Pokud zvolíte luxusní materiál, jako je satén či hedvábí, a k tomu aktuální asymetrickou délku, budete ve společnosti za ženu, která prostě ví. Vsaďte na metalickou nebo klasickou černou barvu – obě si ovšem žádají tlumené doplňky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): stříbrné šaty, Mango, 2299 Kč; hedvábné šaty, H&M, 2999 KčFoto: Archiv firem

Sametová kimona

Elegantní kimono hlásí návrat. Působí velmi nadčasově a v sametovém provedení s květinovým potiskem vykouzlí elegantní dámu i ze zaryté milovnice vytahaných svetrů a pohodlných kalhot. Zavinovací střih je přece jen třeba hlídat, a proto k nim doporučujeme neprůhledné punčocháče.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): černé sametové kimono s drobnými květy, 1599 Kč; sametové kimono s barevným květovaným potiskem, 1599 Kč; obě ZaraFoto: Archiv firmy

Tyl není jen pro princezny

Myslíte si, že tylové šaty patří jen holčičkám a princeznám? Tak to se pořádně pletete. Vhodně zvolený tmavý (!) tyl je nyní, zvláště v kombinaci s výšivkami, velmi žádaný a sluší jak ženám s výraznými křivkami, tak drobným postavám.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): tylové šaty s flirty, Zara, 899 Kč; tylové šaty s výšivkami, H&M, 1299 KčFoto: Archiv firem

Něžná

Pudrově růžová barva je velmi něžná a opravdu sluší tmavovláskám i blondýnkám, které v jiných odstínech růžové mohou občas působit lacině. Je jen na vás, zda zvolíte dlouhou vílí róbu, nebo střídmý jednoduchý střih těsně nad kolena – v obou délkách budete působit skutečně slavnostně a křehce.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): oversized kratší šaty, COS, 3440 Kč; dlouhé šaty, Little Mistress, Tamsin London, 5105 KčFoto: Archiv firem

Ve znamení minimalismu

Na své si přijdou i vyznavačky klasické a nesmrtelné černé. Kratší délku ale letos vyškrtněte ze svého seznamu a nahraďte ji nějakým zajímavým detailem, jako je kovové zdobení či perlové aplikace na rukávu. Asi nemusíme dodávat, že černá sluší všem, že?

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Maxišaty s kovovými aplikacemi, Mango, 2499 Kč; maxišaty se stojáčkem a perlami na rukávech, Orsay, 799 KčFoto: Archiv firem

Midi délka frčí

Jestli se na dlouhé šaty necítíte nebo máte pocit, že byste je neunosily, je pro vás řešením midi délka. Skvěle schová kolena, a pokud sáhnete po střihu se špagetovými ramínky, krásně odhalí klíční kosti i dekolt. Chlapeckým figurám bude slušet plisovaný střih, plným tvarům lahodí krajka v nebesky modré barvě.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): modré midišaty s krajkou, H&M, 1799 Kč ; plisované šaty, Zara, 1599 KčFoto: Archiv firem

Rozparek à la Angelina

Šaty s nekonečným rozparkem z dílny Versace, kterými se kdysi blýskla Angelina Jolie, oběhly na fotkách celý svět – a není se čemu divit. I když se herečce tenkrát mnozí posmívali kvůli „významně“ vystrčené noze z rozparku, ve skutečnosti byla zatraceně sexy. A to budete i vy, i když bude váš model až ke krku a s dlouhým rukávem. Vhodné pro baculky a vysoké dámy.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): dlouhé šaty s řasením na hrudníku a rozparkem, H&M, 4999 Kč; maxišaty s dlouhým rozparkem, Lipsy, info o ceně v obchoduFoto: Archiv firem

Sexy růžová

Patříte k ženám, které na plese rozhodně nepostávají v koutku, ale naopak si užívají společnost i pozornost? Pak není důvod, proč nesáhnout po jasné a výrazné barvě – tuto zimu je v kurzu ostře růžová. Zvolíte rozevlátou róbu, nebo raději upnutý sexy model, ve kterém upoutáte pohled nejednoho tanečníka?

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): pouzdrové šaty, Karen Millen, info o ceně v obchodě; volné maxišaty s vázáním na zádech, Mango, 1699 KčFoto: Archiv firem

Třpyt noci

Nebyl by to pořádný speciál o plesových šatech, kdybychom nevybrali alespoň dva třpytivé modely. V těchto kouscích budete na parketu neodolatelně zářit. Volte takové, které „nekoušou“ – některé třpytivě prošívané modely totiž dokážou citlivou pokožku opravdu potrápit.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): hnědé třpytivé maxišaty, Esprit, 2299 Kč; maxišaty prošívané stříbrným vláknem, Mango, 4299 KčFoto: Archiv firem

Vybraly byste si? Jaké šaty si letos vezmete na ples vy?

Reklama

Související témata:

Načítám