Hlavní obsah
4,0
(7)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Přijde vám klasický medovník příliš hutný a sytý a po jednom kousku se už nemůžete hnout? Udělejte si doma jeho mini verzi, ukážeme vám jak na to!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
50 trojúhelníčků
Těsto
  • 125 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 ks vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
Krém
  • 125 ml kondenzovaného mléka
  • 150 g másla
  • 50 g vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Máslo, med, vejce a cukr rozehřejte ve vodní lázni a zlehka suroviny vyšlehejte. Odstavte z plotny, nechte vychladnout a poté k nim přimíchejte mouku a jedlou sodu.

02.

Těsto rozetřete po plechu s pečicím papírem (stačí tenká vrstva) a pečte ho při 180 stupních Celsia asi 7-8 minut. Tato dávka vám vystačí na 2 plechy.

03.

Když placky vychladnou, přepulte je, aby vám vyšly na 4 vrstvy nad sebe.

04.

Každou vrstvu nezapomeňte promazat krémem, který vznikne vyšleháním másla s kondenzovaným mlékem.

05.

Na vrchní část pužijte zbytek náplně a nasekané vlašské ořechy.

06.

Medovník je třeba zatížit a nechat 2 dny v lednici odpočívat. Pak ho už jen nakrájejte na malé trojúhelníčky a podávejte.

Zkuste i netradiční čokoládový medovník.

Reklama

Související témata:

Načítám