Hlavní obsah
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Varianta čokoládového medovníku jistě zaujme i ty, kdo nedají dopustit na klasickou verzi!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
Těsto
  • 150 g cukru
  • 1 ks vejce
    3
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička prášku do pečiva
    1
  • 400 g mouky
    1
Náplň
  • 500 ml mléka
    7
  • 2 lžíce mouky
    1
  • 2 lžíce škrobu
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 250 g másla
    7
  • 150 g cukru moučka
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžíce rumu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získaly tenké pláty. Pečte při 180 stupních cca 10 - 15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečicím papíru a s ním sundávejte z plechu, ať pláty nepotrháte. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky

02.

Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr, přiveďte k varu a do vařicího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Přendejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte.

03.

Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a míchejte, dokud se směs nespojí. Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení například. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.

Související témata:

Načítám