Hlavní obsah

Móda, která má smysl aneb Recyklace v hlavní roli

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Do myslí módních návrhářů se vloudila idea o udržitelnějším světě, jejíž výsledkem jsou recyklované i upcyklované kolekce. Upcyklací lze vytvořit z nežádoucího kousku jinou kvalitní věc ještě předtím, než se promění v odpad. Pro ekologický sortiment ale nemusíte do specializovaných obchodů, nákupy s dobrým pocitem absolvujte klidně v běžných řetězcích.

Článek

Zájem o životní prostředí roste, a tak se ze spárů rychlé módy touží vymanit nejen spotřebitelé, ale i samotní výrobci. Exkluzivní řady s důrazem na šetrnost k přírodě mají specifický název, který najdete spolu s použitými materiály uvedený na štítkách oblečení.

Nevěříte, že může jít o krásné a nadčasové věci? V naší fotostory vás snadno přesvědčíme. Kolekce ohleduplné k planetě nasbírala stylistka z obchodů C, Lindex, Zara i H Ve dvou případech doplnila outfit také o výjimečné modely Tamary Suché z Mink & Honey, která dává nový život starým kožichům. Nemoderní kousek návrhářka přetvoří v trendy záležitost a výsledkem je jedinečný prvek s osobitým šarmem. Však posuďte sami.

V pánském stylu 

Kalhotový kostým patří ke klíčovým trendům podzimní sezony. Pokukujete po něm i vy, ale bojíte se, že budete působit příliš usedle? Vyhněte se černé barvě a investujte do zajímavějšího odstínu fialové. Ženské křivky zvýrazníte díky jednoduchému pásku, který bývá součástí blejzru, nezapomínejte však ani na stylové detaily. Kožešinový límec, sponka do vlasů a lakované mokasíny osvěží outfit příjemnou dávkou extravagance.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sponka do vlasů (Lindex, 199 Kč za set); kožešinový límec (Mink & Honey, info o ceně na vyžádání u návrhářky); sako (Lindex, 3499 Kč); kalhoty (Lindex, 2499 Kč); boty (Gino Rossi, 1899 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Sexy mušketýrka

Štíhlým nohám sluší natahovací kozačky nad kolena. Jestliže se jimi můžete pochlubit i vy, pořiďte si je bez zbytečného přemýšlení do svého botníku. V kombinaci s minisukní, elegantní bílou košilí a denimovou bundičkou budou vypadat přímo božsky. Tento model vám zaručí úspěch na důležitém jednání i na rande s mužem vašich snů.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice (H&M Conscious Exclusive, 999 Kč); košile (Lindex, 999 Kč); džínová bunda (C&A, 798 Kč); sukně (H&M Conscious Exclusive, 1299 Kč); kozačky (H&M Conscious Exclusive, 4499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Hravé volánky

Maxišaty nejsou doménou jen letního období, spolu s vhodnými doplňky v nich oslníte takřka za každého počasí. Luxusního vzhledu docílíte za pomoci černé vesty z persiána, a pokud oversized střih není nic pro vás, definujte siluetu obyčejným páskem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Zara, 1299 Kč); vesta z persiána (Mink & Honey, info o ceně na vyžádání u návrhářky), pásek (Lindex, 499 Kč); boty (Gino Rossi, 2990 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Drsná elegance

Ani milovnice výstředních modelů nepřijdou, co se týče ekologické módy, zkrátka. Společenské šaty bez ramínek oživte volánkovou košilí z lehce transparentního materiálu a místo klasických lodiček vsaďte na drsné boty v motorkářském stylu.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sponka do vlasů (H&M Conscious Exclusive, 399 Kč); halenka (H&M Conscious Exclusive, 2999 Kč); šaty (H&M Conscious Exclusive, 4999 Kč); boty (Gino Rossi, 2690 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Potisk s poselstvím

Chcete–li dát na první pohled najevo, že k planetě Zemi máte kladný vztah, oblékněte tričko s recyklačním symbolem. Doladit jej můžete třeba o džíny ve stylu paperbag a oranžový bomber, který vás zahřejete i v chladných dnech.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: bunda (Zara, 1299 Kč); tričko (C&A, 250 Kč); džíny (Zara, 699 Kč); pásek (Lindex, 499 Kč); boty (Tezyo, info o ceně v prodejně) Foto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování 

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Lenka T. (Pure Model Management)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Soňa Šajdáková

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme Radlické kulturní sportovně, Za Ženskými domovy 125/5, Praha 5. 

Reklama

Načítám