Hlavní obsah

Módní „garden party": Vyberte si květinové šaty!

Foto: Mia Mirrelli

Květiny a proužky? Proč ne?Foto: Mia Mirrelli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujeme květiny! A tím nemyslíme jen ty opravdické, úsměv na tváři nám vykouzlí i ty, které zdobí naše oblečení. Jste na tom podobně? V tom případě jste vřele zvány na módní „garden party“, kterou jsme uspořádali s naší čtenářkou Zdeňkou. Rozkvetlé modely na pozadí slunného dne – skvělá inspirace pro romantické léto!

Článek

Nejvíc se nám květinky líbí v takzvaném zahradnickém stylu, se slaměnými doplňky (ty letos slaví velký comeback, pořiďte si třeba za pár korun slaměné psaníčko), šátky (podívejte se na kolekci D, kde jsme se zamilovali do rozkošných kostičkovaných šátků, i tenhle vzor si s květinami rozumí) nebo kloboučky. A právě v tomhle stylu se celé focení odehrávalo.

A naše dnešní modelka? I to byla romantická duše. Sedmadvacetiletá Zdeňka, která k nám přijela až z Přeštic, pracuje jako psycholožka u autistických dětí. Práci s nimi si nemůže vynachválit a my si pro změnu nemohli vynachválit její milou společnost. Podívat se přijel i její manžel, kterému jsme slíbili poděkování za roli vrchního osvětlovače, takže – tady to je a děkujeme za asistenci :-).

Teď už se ale s námi podívejte na modely, které vybrala stylistka Míša Stabrynová. A koukejte pozorně, protože je mezi nimi spousta zajímavých prvků, které si můžete osvojit.

Pro zahradnice – začátečnice

Nemáte na žádné odvážnější kombinace odvahu? Držte se osvědčené klasiky a vyberte si nádhernou květovanou tuniku. Doplnit ji můžete jednoduchými džínovými kraťasy a případně páskem, jako jsme to udělali my. Aby ale model nebyl úplně „o ničem“, dali jsme Zdeňce ještě čelenku s mašlí. Mašle je podle vzoru D zdobená kytičkami, ale čelenka jako taková je kostkovaná.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: tunika (F&F, 520 Kč), kraťasy (F&F, 499 Kč), pásek (F&F, 200 Kč), náramky – levá ruka – stylistky vlastní, náramky – oranžové (Next, sada 4 kusů za 450 Kč), taška (F&F, 195 Kč), boty (Next, 1050 Kč), čelenka (Topshop, 235 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Super květinový doplněk? Mašle!Foto: Mia Mirrelli

Pro pokročilé, které umějí vázat

Tyhle šaty nám naprosto vzaly dech! Mají nádherný jemný potisk, který působí dívčím dojmem. Navíc se nám líbí, jak je stylistka Míša vylepšila po svém. Provazové motivy, které jsou typické hlavně pro námořnický styl (jak v něm proplout létem se dočtete tady), jsou trendy a proč za ně utrácet, když si můžete udělat pásek třeba z léty nepoužívaného švihadla?

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (Next, 710 Kč), vesta (H&M, 599 Kč), pásek – ze švihadla, náušnice (Topshop, 420 Kč), prsten (Topshop, 335 Kč), brýle (Lindex, 199 Kč), boty (F&F, 1120 Kč), hodinky – stylistky vlastníFoto: Mia Mirrelli

Pro zkušené květinářky

Platí u vás heslo čím více květin, tím lépe? Pořiďte si šaty v délce až na zem a kochejte se oblíbeným motivem. Po ránu, kdy není takové teplo, můžete ještě obléknout lehký svetřík, skvěle vypadá, když ho přepnete tenkým páskem. Tip pro odvážné? Pořiďte si květinu do vlasů, my jsme pro efekt použili tři, ale vystačíte si i s jedním květem. Alternativa? Elegantní klobouk.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (F&F, 920 Kč), svetr (Lindex, 699 Kč), pásek (Lindex, 199 Kč), set náramků (Topshop, 505 Kč), náhrdelník (Topshop, 415 Kč), květiny ve vlasech (Lindex, 99 Kč/kus), klobouk (F&F, 270 Kč), boty (Next, 690 Kč), taška (New Yorker, 329 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Dlouhé šaty Zdeňce moc slušelyFoto: Mia Mirrelli

Pro odvážně „kombinátorky“

A teď něco pro ty, které se módy, potažmo květinových vzorů nebojí. O tom, že v dnešní době není problém namixovat dva různé vzory, jsme vám už říkali ve článku Mohou módní přešlapy slušet? Ano!. S květinovým potiskem si skvěle rozumí například proužky nebo putníky. Pokud ale do tohoto dua půjdete, měl by být jeden z kousků střízlivější. Jen tak se vyhnete přeplácanosti. Podívejte, jak na to šla stylistka Míša!

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: sukně (Zara, 699 Kč), triko (Lindex, 399 Kč), sako (Zara, 1499 Kč), náhrdelník (původně čelenka – H&M, 149 Kč), boty (Next, 1100 Kč), náramek (Lindex, 249 Kč), psaníčko (New Yorker, 129 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Stylistka Míša chystá další model, v pozadí se poupravuje líčeníFoto: Mia Mirrelli

Styling: Michaela Stabrynová, vizáž: Lucie Janoušková – profesionální škola líčení Surface

Líbí se vám květinové motivy? A s čím je nosíte nejraději? Budeme se těšit na vaše tipy!

Související témata:

Načítám