Hlavní obsah

Módní léto volá po tyrkysové!

Foto: Thinkstock

Tyrkysová patří k létu a dovolenýmFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S jarními a letními měsíci je spojena spousta barev. Jen jedna z nich na nás ale dýchá dovolenou, slaným vzduchem a křikem cikád – tyrkysová! Tato úžasná barva je neuvěřitelně slušivá a svěží a vy si díky ní můžete vytvořit malý kousek ráje i doma v šatníku!

Článek

Tyrkysová je kombinací modré a zelené a oběma těmto barvám v teplých měsících statečně konkuruje. A proč ji milujete? Je to barva moře a většina z vás ji má spojenou se sluníčkem a slastným válením se na rozpáleném písku. Navíc má úžasnou schopnost svou nositelku okamžitě rozjasnit, její zářivý, teplý odstín dodává energii a vy se v ní jednoduše cítíte skvěle. I letos se tato barva dostala do kolekcí módních návrhářů a do našich obchodů. Už přemýšlíte, co si v této barvě pořídíte? Nemusíte! Stačí si jen prohlédnout naši tyrkysovou nabídku a vyrazit na nákupy!

Topy – nechte vyniknout barvu

Tyrkysový top je často výrazný už jen svou krásnou barvou a zdobení, řasení a další ozvláštňující prvky ho pozvednou do nepřehlédnutelných výšin. Naprosto dokonalé je spojení tyrkysové a bílé barvy – tato kombinace vám dodá kouzlo přímořských krásek a do vašeho stylu s ní vtrhne příval čerstvého vzduchu. S bílými kalhotami a doplňky tak nemůžete vůbec nic zkazit – právě naopak! Udělejte si radost a pořiďte si top v této nádherné barvičce – zaručujeme vám, že vám bude radost dělat celou sezonu!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 764 Kč, HM 137 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 956 Kč, KappAhl 299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pimkie 314 Kč, Asos 410 KčFoto: archiv firem

Šaty a sukně – rozevlátá víla i šik bohyně

Tyrkysová barva dodá i tomu nejobyčejnějšímu střihu šatů mladistvý a veselý šmrnc. Takové šaty přímo dýchají plážovou uvolněnou atmosférou a vy tomu přizpůsobte i doplňky a vzhled – vlasy nechte volně povlávat, za boty zvolte pohodlné sandálky (tipy na ně naleznete v článku: Naše láska: Letní boty!), kabelku přes rameno a náušnice s jemnými peříčky. Jen pak nesmíte být překvapené obdivnými pohledy kolemjdoucích – vždyť budete pro většinu z nich pravděpodobně první mořská panna, kterou na vlastní oči viděli!

Pokud chcete dosáhnout o něco propracovanějšího vzhledu, sáhněte po zlatých doplňcích – takový zlatý pásek umístěný do pasu, visací zlaté náušnice, zlaté psaníčko a sandálky z vás vytvoří neodolatelnou krásku, kterou budou místní donjuanové usilovně nahánět!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 1207 Kč, HM 191 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 892 Kč, Topshop 410 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): HM 410 Kč, Topshop 901 KčFoto: archiv firem

Kalhoty a šortky – nebojte se barevných kombinací

Tyrkysové kalhoty a šortky mohou být příjemnou změnou pro váš jinak konzervativní šatník. Skvěle se hodí samozřejmě k bílé, ale i k šťavnatě zelené a zářivě červené barvě. Zkombinujte třeba upnuté tyrkysové kalhoty s červenými lakovanými lodičkami, bílým topem, bílým slamákem (inspiraci naleznete zde: Klobouky pro letní sezonu) a červeným náhrdelníkem ve tvaru podmořských korálů. Nebo tyrkysové šortky zkombinujte rovnou s jahodově červeným topem – víte přece, že letošní sezona nahrává barevným kombinacím! Tak už se jim přestaňte bránit!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 819 Kč, Zara 626 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Zara 626 Kč, 626 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 3 Suisses 369 Kč, Asos 1229 KčFoto: archiv firem

Doplňky a plavky – přitáhněte pozornost!

Naprosto skvěle vypadá tyrkysová na nejrůznějších špercích a doplňcích. Výrazný tyrkysový prsten nebo náramek je úžasný způsob, jak přitáhnout pozornost k štíhlým opáleným pažím nebo ke krásně upraveným nehtům. Tyrkysový šátek si můžete ležérně uvázat kolem krku a navečer si ho přehodit kolem ramen – vždy bude ale naprosto skvěle oživovat váš outfit. Skutečně úžasně vypadá tyrkysová barva na plavkách – je svěží, slušivá a má tu moc udělat z vás královnu pláže!

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Debenhams 205 Kč, 218 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Debenhams 262 Kč, 437 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 655 Kč, Esprit 602 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 819 Kč, HM 109 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): HM 437 Kč, Pimkie 241 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 123 Kč, 164 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 723 Kč, 341 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 341 Kč, 778 KčFoto: archiv firmy

Tyrkysová se hodí nejen k bílé, zlaté a červené, ale i ke žluté či fialové – popusťte uzdu své fantazii a namíchejte si svůj vlastní optimistický koktejl přesně v duchu nadcházejícího léta!

A co vy? Máte doma nějaký kousek v této nádherné letní barvičce? Nebo si na něco brousíte drápky?

Reklama

Související témata:

Načítám