Hlavní obsah
4,4
(13)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Čočkovo-mrkvové kari je jídlo, které příliš nezatíží váš rodinný rozpočet, a přitom si na něm moc pochutnáte. Tak vzhůru do něj!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžička soli
  • 400 ml kokosového mléka
  • 250 g červené čočky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks kořenové petržele
  • 800 g mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce žluté kari pasty
Článek

Postup

01.

Najemno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji spolu s nasekaným zázvorem. Po chvíli přidejte oloupaná půlkolečka mrkve a petržele a po asi 3 minutách i kari pastu a nasekaný česnek. Pořádně promíchejte, aby se mrkev v koření obalila, přidejte propláchnutou čočku, kokosové mléko a hrnek vody. Osolte a povařte 15 – 20 minut do změknutí.

02.

Poté dochuťte citronovou šťávou a podávejte s čerstvým koriandrem. Kari si můžete dát i s indickými chlebovými plackami, ale čočka obsahuje dostatek sacharidů, aby vám jídlo dodalo energii i samotné.

Červenou čočku si určitě ve svém pravidelném jídelníčku ponechte, lze z ní vytvořit spoustu dobrot, třeba i polévku.

Reklama

Související témata:

Načítám