Hlavní obsah

Polévka z červené čočky

Hodnocení:
(15)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Hodně lidí se luštěninám vyhýbá z jistých nepříjemných důvodů. Víte, že například červená čočka nenadýmá? Vyzkoušejte z ní polévku a budete překvapeni.

Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g červené čočky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 špetka soli
  • čerstvý koriandr
  • sušený koriandr
  • listová petržel
  • mletý římský kmín
  • čerstvý mletý pepř
  • 2 šalotky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička zakysané smetany
Článek

Postup

Krok 1: Čočku propláchněte, zalijte v hrnci vývarem, přidejte všechny zelené bylinky, trochu soli a vařte asi 20 minut doměkka.

Krok 2: Nakrájenou šalotku opečte na pánvi dozlatova (na másle), zaprašte moukou a usmažte tmavší jíšku. Tu pak vmíchejte do horké, ne však vroucí polévky, kterou ještě dochuťte kořením.

Krok 3: Polévku podávejte dozdobenou lístkem koriandru, a pokud nepočítáte každou kalorii, přidejte lžičku zakysané smetany.

Tip: Pokud se chcete mouky, ať už je jakákoli, vyvarovat, šalotku zpěňte na začátku a čočku vařte už s ní.

Znáte salát z červené čočky s dresinkem? Vyzkoušejte, tento recept je plný vitamínů.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama