Hlavní obsah
3,3
(58)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hodně lidí se luštěninám vyhýbá z jistých nepříjemných důvodů. Víte, že například červená čočka nenadýmá? Vyzkoušejte z ní polévku a budete překvapeni.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g červené čočky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 1/2 lžičky sušeného koriandru
  • 1 hrst listové petržele
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 ks šalotky
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Čočku propláchněte, zalijte v hrnci vývarem, přidejte všechny zelené bylinky, trochu soli a vařte asi 20 minut doměkka.

02.

Nakrájenou šalotku opečte na pánvi dozlatova (na másle), zaprašte moukou a usmažte tmavší jíšku. Tu pak vmíchejte do horké, ne však vroucí polévky, kterou ještě dochuťte kořením.

03.

Polévku podávejte dozdobenou lístkem koriandru, a pokud nepočítáte každou kalorii, přidejte lžičku zakysané smetany.

Tip: Pokud se chcete mouky, ať už je jakákoli, vyvarovat, šalotku zpěňte na začátku a čočku vařte už s ní.

Znáte salát z červené čočky s dresinkem? Vyzkoušejte, tento recept je plný vitamínů.

Reklama

Související témata:

Načítám