Hlavní obsah

Můj vysněný je cizinec 1

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Exotické manželství má svá protiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

1. díl - Láska! Znáte to. Stačí jeden pohled do očí a vše je jasné... Co když ale náš okouzlující není „český Honza"? Smíšené vztahy přinášejí prvky exotiky a tajemství. Zároveň nás ale v soužití s cizincem mohou čekat různá překvapení. Přinášíme vám osobní příběhy žen, které již svého „prince odjinud" mají!

Článek

Radka 28 let, Mohand 35 let (ČR x Alžír) - 1 dítě, 8 let spolu

Byla to láska na první pohled. Radka byla unešená z jeho vypracovaného těla, z očí mu sršel oheň, ale zároveň i něha. V tu chvíli si ani neuvědomila, že před ní nestojí její „druh".

Afričan? Věděla, že bude muset bojovat s rozdílnostmi kultur, ale že někteří přátelé nedají jejich vztahu šanci? To netušila.

„O lásce ke svému muži jsem nikdy nepochybovala. Proto mě zaskočily reakce mého okolí. Má rodina mého muže naštěstí přijala bez problémů. Ale někteří přátelé byli opačného přesvědčení. Měli obavy, že můj muž nebude dělat ve vztahu žádné kompromisy, bude mít odlišný názor na výchovu dětí. Byli plní předsudků, že pokud s ním odjedu do jeho rodné země, nevrátím se."

Život jim však připravil i jiné překážky v podobě Mohandovy práce, kterou má problém v Čechách najít. Někteří zaměstnavatelé jsou stále rasisticky předpojatí. Zvolil tedy zatím pro sebe jedinou možnou cestu, pracuje v zahraničí. Tím je jejich soužití složitější. Radka s Mohandem ale dodávají:„V našem vztahu nezavládla nikdy nuda. Stále se obohacujeme, překvapujeme. Kdybych nepoznala Mohanda, nikdy bych na vlastní kůži nepocítila, jak lidé v Alžíru žijí, jaké mají kulturní dědictví, jakou historii. Je to nádherná země!"

Reklama

Související témata:

Načítám