Hlavní obsah
Foto: Gayvoronskaya_Yana, Shutterstock.com

Foto: Gayvoronskaya_Yana, Shutterstock.com

Luxusní francouzskou klasiku, mušle svatého Jakuba, si můžete připravit i doma!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 6 ks mušlí svatého Jakuba
    14
  • 100 g fazolí fava jadra
  • 6 ks cherry rajčat
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 200 g másla
    7
  • 1 špetka soli
  • 4 lžíce olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mušle lehce osolte a zprudka orestujte na olivovém oleji. Musí zůstat nepropečené, jinak nebudou šťavnaté.

02.

Jako přílohu na másle orestujte fazole a na půlky rozkrojená cherry rajčátka.

03.

Do přepuštěného másla přidejte citronovou šťávu a použijte ji při servírování jako omáčku.

Mušle svatého Jakuba můžete použít i na Silvestr třeba právě na chlebíčky.

Související témata:

Načítám