Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Luxusní francouzskou klasiku, mušle svatého Jakuba, si můžete připravit i doma!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 6 ks mušlí svatého Jakuba
  • 100 g fazolí fava jadra
  • 6 ks cherry rajčat
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 200 g másla
  • 1 špetka soli
  • 4 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Mušle lehce osolte a zprudka orestujte na olivovém oleji. Musí zůstat nepropečené, jinak nebudou šťavnaté.

02.

Jako přílohu na másle orestujte fazole a na půlky rozkrojená cherry rajčátka.

03.

Do přepuštěného másla přidejte citronovou šťávu a použijte ji při servírování jako omáčku.

Mušle svatého Jakuba můžete použít i na Silvestr třeba právě na chlebíčky.

Reklama

Související témata:

Načítám