Hlavní obsah

Muži mě chtějí jen na sex!

Foto: Thinkstock

Najít partnera pro dlouhodobý vztah není nic jednoduchéhoFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále nemůžete zavadit o pořádného chlapa, který by se měl nejen k milostným radovánkám, ale i dlouhodobému vztahu? Nebaví vás být stále jen milenkou bez perspektivy? Pak řekněte dost, otevřete oči vůči varovným znakům a přestaňte sedat na lep lamačům ženských srdcí a dobyvatelům dámských kalhotek!

Článek

„Je mi 26 let a nemám nouzi o muže,“ začíná své vyprávění čtenářka Míša. Každá žena by za tohle byla ráda, avšak dvoření a pánská náklonnost má v tomto případě svá „ale“. „Myslím, že nevypadám zase až tak špatně, takže chlapi se okolo mě celkem točí. Jenže pokaždé, když se nějakým nechám ukecat a pustím si ho blíž k tělu, po několika týdnech totálně obrátí, a já místo, abych měla vztah, trávím noci o samotě s lahví vína, protože mě nebaví, jak se ke mně chodí jenom lísat,“ smutně popisuje Míša.

Seznamování je hezké, konec vždy stejný

Dle svých slov by chtěla mít stálého partnera, ale myslí si, že ji každý chce jenom na sex a že má na muže smůlu. „Jo, na začátku každý slibuje a oblbuje, jak jsem úžasná, skvělá, do nepohody, a já nevím co ještě, ale randit se mnou chce jenom v mém bytě, nejlépe v posteli. Za posledních pět let mě nikdo z milenců nepředstavil svým kamarádům, natož rodině,“ vypráví dál. Navíc jí údajně jeden z jejích bývalých amantů oznámil, že je pro tenhle svět příliš vyzývavá. Míša se proto ptá: „Co dělám tak špatně? Kde je chyba? Proč si nemůžu normálně najít přítele jako každá druhá obyčejná holka?“

Typ nápadníků určuje podvědomí

Lenka Černá, kouč partnerských vztahů z portálu Mujvztah.cz, vyjmenovává možné příčiny.

  1. „Míša vysílá mužům nevhodné signály, kterých si ani není vědoma. Je příliš otevřená a muži si její chování vysvětlí po svém. Muž je především lovec a ona mu ten lov zjednodušuje,“ nastiňuje první chybu Černá.
  2. „Je i možné, že dotyčná přitahuje určitý typ muže, protože je tak emočně naprogramovaná. Jak se říká, určitá květina přitahuje určitý hmyz. Její emoční podvědomí je nastavené tak, že přirozeně vábí muže, kteří ji chtějí jako milenku, ne jako partnerku,“ domnívá se Lenka Černá.

Tak konečně víte, co je na tom pravdy, když samy říkáte, že vás životem doprovází samí hlupáci, srdcelamači, záletníci a povaleči. Problém je ve vaší hlavě a ten harddisk uvnitř evidentně potřebuje vyčistit!

Foto: Thinkstock

První rande ještě není bránou ke štěstíFoto: Thinkstock

Z kořisti osudovou ženou? Ale jak?

Jenže svépomocí to půjde těžko, respektive vůbec. Nelze si říct, že od zítřka to bude jiné, dáte mužům na frak a celý váš život bude najednou růžový, protože si začnete užívat zase vy. I Míša se může přesvědčovat, jak chce, ale výsledky valné nebudou. To je, jako když kozel zahradničí.

„Tip na změnu se nedá popsat do několika obecných vět, jde převážně o osobní přístup ke každému,“ upozorňuje Lenka Černá. „Proto je ideální vzít si na pomoc kouče partnerských vztahů, který pomůže emoční podvědomí přeprogramovat na jinou úroveň,“ dodává. To samé radí i psycholožka Olga Kučerová. „Ke změnám v sobě vždy doporučuji mluvit s odborníky, držet se jejich vedení a zkoušet, co pomůže. Mít prostě svého kouče, poradce, terapeuta, analytika by mělo být stejně samozřejmé, jako máte zubaře a gynekologa." To je první krok k vlastnímu úspěchu. Navíc podle Kučerové druhého nezměníte, ale můžete změnit něco v sobě. Takže je to vlastně něco jako „nová identita na míru“.

Chce jen sex? Takhle to poznáte!

Jestli i vy potřebujete vůči mužům trochu „přeinstalovat“, zjistíte nejlépe tak, že vyhodnotíte průběh svých vztahů v časovém horizontu několika let zpátky. To, že něco není v pořádku, lze celkem snadno vypozorovat. Zaměřte se na tyto varovné signály!

  • Nechce vás představit svým přátelům ani rodině.
  • Chce se s vámi vídat jen v ložnici.
  • Zásadně vás oslovuje pouze lechtivými přezdívkami jako prdelko, divoško, samice a podobně.
  • Spíš než o společné budoucnosti se bavíte o sexu. Vyjmenovává, co by rád zažil a vyzkoušel, jaké praktiky jsou a nejsou v souladu s jeho gustem.
  • Chová se sobecky. Masáž zad vyžaduje, ale neopětovává. Myslí na svůj vlastní orgasmus.
  • Jen zřídka se zeptá, co máte vlastně ráda. Nezajímá ho, jaké máte styky s rodinou, proč jste poslala k šípku minulého nápadníka, ani jak vidíte svůj život za několik let.
  • Slibuje, že se rozvede, ale ani do šesti měsíců od seznámení s vámi to neudělá.
  • Po sexu zpravidla mlčí, nebo naopak plácá bezduché nesmysly, které mohou i urazit, viz Tohle jsou nejtrapnější výroky po sexu.

Tokijská univerzita varuje před sběrateli „ženských skalpů“

Navíc si dejte i pozor na to, kam se dívá. Podle japonských výzkumníků oči prozradí mužovy plány. Prý pokud jeho pohled často mění směr z obličeje na tělo, prahne po sexu, protože při hledání krátkodobé známosti hraje prim tělo. Jestliže však hledá dlouhodobý vztah, je uchvácen spíš obličejem, což značí jeho zájem o vaši duši. Prozradí ho i preferování jedné ze sexuálních poloh, více najdete ve článku Typologie mužů podle toho, jak „to" chtějí nejčastěji!.

Taky po vás muži chtějí jen sex?

Reklama

Související témata:

Načítám