Hlavní obsah

Mužské hlášky, které ženy nesnášejí!

Foto: Thinkstock

Mluviti stříbro, mlčeti zlato...Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou to typické mužské hlášky! Ženám z nich naskakuje husí kůže a chuť svého milovaného partnera zabít. Jde o poznámky, které jsou buď nebezpečně pravdivé, nebo nebetyčně drzé a hloupé. Ať tak nebo tak, v rámci zachování rodinné pohody by si je muži raději neměli ani myslet, natož je vyslovit!

Článek

Každý občas řekne něco, co se toho druhého dotkne. Ale existuje několik notoricky zažitých hlášek, které muži s oblibou používají. A nezastaví je ani fakt, že svou partnerku nejspíš vytočí doběla. Tohle je pět nejčastějších vět, které muži používají nejspíš od pravěku a nezbaví se jich ani v době, kdy budeme na dovolenou létat na Měsíc.

Tip redakce:Ale pozor, i ženy umí muže pořádně naštvat. A to dokonce i v těch nejchoulostivějších chvilkách! Dočtete se o tom v článku Čím chlapa v posteli zaručeně naštvete?.

1. Ty jsi to dostala, co?

V práci vás naštval šéf, v obchodě vám nepřijali reklamaci na nedávno koupené boty, dítě přineslo poznámku a doma vás čeká hora špinavého prádla. Logicky nemáte nejlepší náladu, naopak vás štve celý svět, jste podrážděná a partnera rozhodně nevítáte s úsměvem. A místo, aby se vás zeptal, co se stalo a případně vás utěšil, zaslechnete tu šílenou větu: „Ajéje, tady někdo dostal menses“.

Magda (36 let): „Můj muž už to naštěstí používá jen výjimečně, ale i tak bych ho za to vždycky nejraději zastřelila. Jako by menstruace byla odpovědí na všechno, co nás ženy naštve nebo trápí. My snad nemáme právo na špatný den, na to nebýt stoprocentně usměvavé a nadšené ze života? Chlapi mají běžně moc práce, jsou utahaní, prudí je šéf. Ale jakmile to má takhle žena, je to tím, že má zrovna cyklus. To je na ránu.“

Foto: Thinkstock

To, že přestřelili, muži poznají až na poslední chvíliFoto: Thinkstock

2. Jsem utahaný, co máme k večeři

Jste doma, děti mají napsané úkoly, večeře se pomalu chystá a vy se nemůžete dočkat, až váš partner přijde z práce. Až vás obejme, dětem dá pusu, zeptá se, jak jste se všichni měli a pak společně v klidu povečeříte. Jenže muž otevře dveře a ještě než vás zahlédne, hlásí tu klasiku všech klasik: „Já jsem tak unavený, co máme k večeři?“ Jak jste se měly, ho nezajímá, dokud nemá na talíři svých šest knedlíků s pořádným kusem masa.

Soňa (41 let): „Ještě před pár lety mě tohle neskutečně vytáčelo. Jako bychom já a děti pro manžela neměly žádnou cenu, jen ten kus žvance. Je to velmi neslušné, když muž pomalu ani nepozdraví a hned se zajímá jen o jídlo. Co by se stalo, kdybych odpověděla, že k večeři není nic? Rovnou by se otočil a šel do hospody? Ale pak jsem nějak dospěla či co a rozhodla se, že začnu manžela brát na vědomí, až když si odbude těch pár asociálních minut, zaplácne ten největší hlad a stane se z něj opět ten milý muž. Chlapi to tak asi vážně mají, hlad je mění v nesnesitelné protivy.“

3. To je ta tvoje výchova

Všechny děti, a to i ty nejhodnější, někdy zlobí. A nejlépe to vědí matky, protože s dětmi tráví nejvíc času. Proto je také záchvat vzteku, uplakanost, házení hračkami či drzé poznámky tolik nerozhází. Už jich byly svědkem tolikrát, že to pro ně není nic nového. Tak jako vždy se situaci přizpůsobí a pomocí svých vlastních metod dítko vrátí zpátky na zem. Navíc jsou ženy od přírody odolnější vůči dětskému pláči, kdežto v mužích vyvolává brekot dítěte stres. A tak není divu, že když se tatínek stane svědkem nehezkého výstupu své ratolesti, je občas dost vyveden z míry. A místo, aby zasáhl a dítě usměrnil, hledá viníka. Tím jste samozřejmě vy! Věta typu „No vidíš, takhle končí ta tvoje výchova“ nebo „To je to tvoje věčné rozmazlování“ utahané a uštvané matky vážně doslova rozzuří.

Foto: Thinkstock

Někdy byste svoji polovičku nejraději vyměnilyFoto: Thinkstock

Alena (31 let): „Tohle mě teda vážně vždycky vytočí. Manžel má náročnou práci, takže přes týden skoro není doma, a pak se diví, že na něm děti o víkendu visí. Je jim vzácný a chtějí být pořád s ním, a když se jim nevěnuje, vyvádějí. A manžel, který je unavený, to dává za vinu mně. Pořád slyším, že je rozmazluji, že už by si měly hrát samy a podobně. A já mu nedokážu vysvětlit, že si samy hrají, ale když je konečně doma, chtějí být s ním. Je to snad jediný zdroj hádek u nás doma.“

4. Zase jsi uklízela, a já nemůžu nic najít

Znáte to asi všechny. Je jedno, jestli jde o nářadí domácích kutilů nebo o nejrůznější počítačové příslušenství či pracovní dokumenty. Nějakou dobu to vydržíte a partnerovy poklady neuklízíte. Jenže pak se jeho věci začínají rozlézat po celém bytě, vy všude nacházíte šroubky, kladiva, papíry, kabely a podobně záhadné věci. A tak se naštvete, pořídíte si krabici a věci do ní uložíte. A nakonec dostanete vynadáno, protože ačkoli jsou všechny ty věci v jedné krabici, váš manžel je nemůže najít!

Jana (33 let): „Můj přítel je vášnivý domácí kutil a dost často to má své výhody. Vše opraví, vylepší, prostě nic není problém. Tedy až na to, že vždy po nějakém čase začnu na nejrůznějších místech nacházet jeho věci, které tam nemají co dělat. Jako třeba hasák u zásobníku na toaletní papír, kladivo na parapetu, hřebíčky na poličce, kde má dcera knížky a podobně. A vím, že i kdybych ho stokrát prosila, ať si to uklidí, neudělá to. Tak to naházím do bedny, tu uklidím do skříně, kam nářadí patří, a je to. A pak další měsíce poslouchám, že jsem mu zašantročila to a ono. Je to děs, ale ještě větší děs je mít u postele šroubováky a podobně.“

5. Nebuď jako tvoje matka

Tohle je vážně podpásovka! Jakmile váš partner vysloví tuto větu, je jasné, že cíl bude zasažen. Buď raní vaše city vůči mamince, kterou máte rády i s jejími chybami a nedostatky, nebo sekne do míst, v nichž nejste příliš silná v kramflecích. Například víte, že vaše matka bývá občas hodně uštěpačná, snažíte se taková nebýt, ale jednoduše vám to občas ujede. A tahle věta vás vyděsí a naštve.

Zuzana (28 let): „Svoji mámu miluji, i když vím, že leckdy nemá pravdu a bývá to s ní těžké. Ale je to máma, takže mě vážně bolí, když partner přese mě utočí na ni. Jsem její dcera, nejspíš jsem po ní mnohé zdědila, tak to jednoduše je. A vždycky, když tohle řekne, rozčilím se a řeknu mu, že jestli se mu nelíbí můj genofond, může jít. To ho uklidní, a dokonce se i omlouvá. Ale stejně mě to mrzí, i když vím, že to často ani tak nemyslí.“

Tip redakce:Nemáte problém s nemístnými hláškami, ale trápí vás něco zásadnějšího? Nejste šťastná? Pomůže vám teorie čtyř kvadrantů!.

Jaké šílené hlášky používá váš partner? A ještě pro vás máme tip! Podobná témata se totiž řeší každou neděli v pořadu Pepoviny na vlnách Rádia Relax. Více na www.radio-relax.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám