Hlavní obsah

Na hory jedině s krémem, radí horolezkyně Klára Kolouchová

Foto: Dermacol, a.s.

Pokud jde o kosmetiku, horolezkyně Klára Kolouchová důvěřuje české kosmetické značce DermacolFoto: Dermacol, a.s.

Chystáte se na hory? Jestli to bude „vymodlená“ lyžovačka, turistika s rodinou anebo hřebenovka s partou, při balení určitě nezapomeňte na kvalitní pleťovou kosmetiku. Protože i na českých horách vám doslova „jde o kůži“.

Článek

O tom, co pleť (nejen) na horách opravdu potřebuje, ví své i horolezkyně Klára Kolouchová, první Češka, která zdolala tři nejvyšší hory světa a vystoupala na Mount Everest, Kančendžengu i legendární K2. „Jsem ‚krémová‘, proto krémy na výživu i ochranu pleti patří do mé základní výbavy, v zimě dokonce ještě víc než v létě,“ prozrazuje Klára Kolouchová.

Svoji kosmetickou výbavu si Klára sestavuje opravdu pečlivě, zejména podle složení. V horách se neobejde bez krémů s vysokým ochranným faktorem, ale kromě sluneční ochrany dopřeje své pleti i pořádnou dávku kolagenu.

„Kolagen nám bohužel stále ubývá. Nejen s věkem, ale i vlivem UV záření, které je ve vyšších nadmořských výškách ještě intenzivnější. Proto je třeba ho v pleti doplňovat,“ prozrazuje sympatická sportovkyně, která už roky důvěřuje tradiční české kosmetické značce Dermacol. Oblíbila si růžovou řadu Collagen+. „Denní i noční krém mají příjemnou texturu a pleť je po jejich použití krásně vyživená. Ale mým největším favoritem je intenzivní kolagenové sérum v praktické tubičce, to mám neustále při sobě a používám ho jako rychlou pomoc i během dne. Velmi rychle totiž vypíná a vyhlazuje i unavenou pleť,“ říká Klára.

Ženskost i v základním táboře

Klára Kolouchová však s sebou nenosí jen kvalitní pleťovou péči. „Lehké líčení nevynechávám ani v základním táboře v Himálaji a na tréninku občas ráda vytáhnu i tužku na oči, řasenku anebo rtěnku – obtáhnout si rtěnkou rty je můj malý ženský rituál,“ směje se úspěšná horolezkyně, která zasněžené vrcholy dobývá také svým ženským šarmem. „Kosmetika je pro mě esencí ženskosti a ráda zůstávám ženou i na horách,“ uzavírá Kolouchová.

Foto: Dermacol, a.s.

Klára Kolouchová si svou oblíbenou 16hodinovou rtěnku od značky Dermacol bere na tréninky i do základního táboraFoto: Dermacol, a.s.

Skutečná žena s příběhem jako inspirace pro druhé

Klára Kolouchová, maminka dvou dětí, je první Češkou, která zdolala tři nejvyšší hory světa. Po výstupu na Mount Everest (8848 m n. m.) v roce 2007 stanula o dva roky později na vrcholech hned dvou osmitisícovek – posvátné Kančendžengy (8586 m n. m.) a nedlouho poté i na okouzlující a nemilosrdné druhé nejvyšší hoře světa K2 (8611 m n. m.).

Na svou první osmitisícovku Čo Oju (8201 m n. m.) vystoupala v roce 2006 s Tashi Tenzingem, vnukem slavného nepálského šerpy Tenzinga Norqaye. On a Edmund Hillary vystoupali v roce 1953 jako první lidé na Mount Everest. Mezi další zdolané horské velikány Kláry Kolouchové patří také Aconcagua (6959 m n. m.), Mount McKinley (6194 m n. m.) nebo Elbrus (5642 m n. m.).

Foto: Dermacol, a.s.

Klára Kolouchová je ráda upravená i na horáchFoto: Dermacol, a.s.

Reklama

Načítám