Hlavní obsah

Na prsa ne! Proč některé ženy nesnáší dotyky na ňadrech?

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Horňáci“ a „dolňáci“. Tohle rozdělení mužů na dvě kategorie zná asi každá žena. Patří váš partner k obdivovatelům ňader, z čehož zrovna nešílíte nadšením? Může to mít hned několik důvodů. Které z nich jsou řešitelné?

Článek

Erotická stimulace prsů může být nesmírně zábavná a vzrušující, ale také otravná a nepříjemná. „Některá žena se cítí na cestě do nebe, sotva jí partner na bradavky jen foukne, ale zkroutí se bolestí, jakmile jen trochu přitvrdí. Jiná žena je naopak raději, když partner přistupuje k bradavkám důrazněji a nepovažuje jejich dráždění za erotické, dokud se k nim muž nepřisaje jako hubice průmyslového vysavače,“ popisuje oblíbený autor a mentor americké mládeže Paul Joannides v jedné ze svých příruček. Prsa totiž mění citlivost v závislosti na menstruačním cyklu – zejména u těch, kdo pravidelně užívají hormonální antikoncepci.

Ne, na prsa ne!

To, že ani vy nechcete, aby se jich partner dotknul, nebo je dokonce líbal, je běžné i během těhotenství, kdy mohou být vinou rozbouřených hormonálních hladin „netýkavá“ a odmítavá vůči jakýmkoli pokusům o sblížení. Tuto dočasnou „stopku“ mnozí muži chápou, nicméně jsou i tací, kteří na ňadrech svých partnerek vyloženě visí a nechtějí se jich za nic na světě vzdát. Dá se i jim nějak vysvětlit, že vás stimulace prsou doslova obtěžuje?

„I když se většině žen líbí, když je jejich muži dráždí v oblasti hrudníku, nemusí to být pravidlem a rozhodně se nejedná o nic divného,“ říká Sheila Wray Gregoire, americká koučka partnerských vztahů a autorka osmi knih o sexu a manželství. Pokud na vás platí druhá varianta a zajímá vás, proč to tak máte a co s tím dělat, následující čtyři oblasti vám mohou napovědět. Jaké?

Zkontrolujte svou minulost

„Někdy jsou některé části těla, nebo určité činy, jako například orální sex či vkládání prstů do pochvy, opravdu hrůzné, a to kvůli minulému zneužívání či věcem, které jako děti vídáme ve filmech,“ vysvětluje zmíněná koučka, podle které mnoho žen trpí traumatickými zážitky z dob, kdy jim bylo 11 či 12 let – a ňadra začala růst. (To je zvlášť problém, pokud jste byla první ve třídě, pak jste se mohla stát terčem posměchu.) „Dnes, když se vás muž dotýká, se vám tyto zážitky mohou vrátit. Je však potřeba o celé situaci mluvit, nebo se rovnou obrátit na terapeuta,“ dál objasňuje Sheila Wray Gregoire.

Přehodnoťte city k dané osobě

Nenávidíte, když se jeho ústa byť jen přiblíží k vaší bradavce? Nemůžete vydržet, jakmile déle než 20 sekund rukou přejíždí po vašich dvou pokladech? Na vině nemusí být jeho technika, ale osoba! Když city vyprchají a vy se dlouhé měsíce přemáháte k pohlavnímu styku, můžete si ke druhému vypěstovat odpor. Ten se dost často projevuje nechutí k velmi intimním praktikám, ke kterým patří třeba líbání či právě stimulace ňader coby symbolů ženství. Bohužel, s odporem se toho moc dělat nedá. Odborníci říkají, že naordinovat ženě to, aby zase začala mít svého partnera ráda, je nemožné.

Foto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

Laskání v oblasti hrudníku jedna žena miluje, druhá nesnáší. Ke které patříte vy?Foto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

Zaměřte se na načasování

„Je také naprosto normální, když žena odmítá jistý druh stimulace, ale těsně před orgasmem, tedy ve fázi nejvyššího vzrušení, se jí dráždění dané oblasti líbí,“ dál popisuje Sheila Wray Gregoire. To znamená, že vaše bradavky skutečně mohou být příliš citlivé, pokud zahajujete předehru, ale naopak lačné po sání a svírání, jakmile se vám v těle rozproudí krev. A to je právě to. I načasování v tomto směru hraje roli. Neodmítáte partnera a jeho péči jen kvůli tomu, že neví, kdy má „ubrat“ a kdy „přidat“?

Vylučte fobii

Pokud doopravdy nemůžete partnera v tomto směru dlouhodobě vystát, a jeho polibky vás terorizují a doslova ubíjejí, i když jej jinak jako svého druha milujete, je ve hře ještě skutečná fobie. „Někdy zabírá, když dáte svoje ruce na ty partnerovy, a tím je máte celou dobu pod kontrolou. Čím častěji se to provádí, tím pochopitelně lépe. Můžete se za nějaký čas daného strachu a nepohodlí zbavit, nicméně když to nezabírá, je nutné navštívit psychologa a otevřeně svého muže informovat tak, aby si celou záležitost nekladl za vinu,“ uzavírá koučka.

A jak to máte vy? Jsou vaše ňadra přátelská?

Načítám