Hlavní obsah

Naďa zhubla 16 kilo. Ale na zumbu musela zapomenout!

Foto: Jakub Jurdič

Naďa začala jíst více a pravidelně, změnila pohyb a výsledky se dostavily: 16 kilo dole!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Za dva roky zhubla čtenářka Naďa (36) šestnáct kilo. Pomohlo jí začít víc jíst a méně se hýbat. Nevěříte? Přečtěte si její příběh!

Článek

Naďa si nikdy nemyslela, že by mohla zhubnout tím, že začne jíst víc a přestane tolik dřít v tělocvičně. „Nakonec mi ale přesně tohle pomohlo,“ vypráví šestatřicetiletá čtenářka. Vždycky prý byla velká dietářka, dařilo se jí sice pokaždé nějak zhubnout, ale také pak i rychle nabrat. „Moje výkyvy byly plus i minus patnáct kilo,“ popisuje Naďa. Tentokrát ale kila už zpět nenabrala. Jak to?

Fotky odhalily realitu

Před čtyřmi roky Naďa porodila syna. „Dlouho poté se mi ale nepodařilo téměř nic zhubnout. A když jsem se dva roky po porodu uviděla na fotkách, rozhodla jsem se to radikálně změnit,“ popisuje okamžik, který ji donutil jednat. Při své výšce 175 centimetrů tehdy vážila 95 kilo.

Foto: Archiv čtenářky

Ještě před dvěma lety měla Naďa 95 kilo při výšce 175 cmFoto: Archiv čtenářky

Všeho moc škodí

V té době totiž chodila čtyřikrát týdně na zumbu. „Ze cvičení jsem ale byla unavená tak, že jsem měla i špatnou náladu. Jenže jsem nevěděla, co dělám špatně, že se mi váha nemění,“ popisuje tehdejší situaci Naďa. Dokonce i v jídelníčku byla střídmá, snažila se jíst málo a podle ní i zdravě. Nic z toho nezabíralo. Proto se obrátila na odborníka.

Její touha zhubnout byla tak velká, že ji ani částka devět tisíc korun za rok neodradila. „Zaplatila jsem si hubnoucí program, kompletní jídelníček a každotýdenní konzultace. Chtěla jsem zhubnout bez toho, aby se mi kila zase vrátila zpátky,“ uvádí Naďa. A povedlo se!

Foto: Jakub Jurdič

Pomohlo jí i vyloučit z menu potraviny, které její tělo hůře tráví – kravské mléko a pšeniciFoto: Jakub Jurdič

Vyloučila mléko a pšenici

Na základě krevních testů jí nutriční terapeutka Pavla Picková doporučila vhodné a nevhodné potraviny. „Mezi těmi, které mi neprospívají, byly kravské mléko a výrobky z pšenice,“ uvádí Naďa. Proto je z jídelníčku vyloučila. Dozvěděla se také, že nepravidelně pije i jí a místo zumby, že jí pomůže zhubnout lehký klus a posilovací cvičení. „Vybrala jsem si proto lekce Port De Bras, což je kombinace jógy, pilates a baletu,“ popisuje Naďa.

Foto: Jakub Jurdič

Chodila čtyřikrát týdně na zumbu, ale kila dolů nešla. Pak místo toho začala běhat pomalým tempem a hubnutí se rozjeloFoto: Jakub Jurdič

Začala jíst víc a pomohlo to

Tím, že Naďa držela už hodně diet, bylo prý pro ni nejtěžší naučit se jíst. „Dostat do hlavy, že pravidelné jídlo vám pomůže, nebylo snadné,“ dodává Naďa. Zhubnout pro ni vždycky představovalo nejedení, hladovění, přemáhání se. A najednou po ní chtěli opak. Nakonec ale i tenhle psychický blok Naďa zvládla.

Foto: Jakub Jurdič

Focení si prý užila, zkoušení oblečení, líčení i pózování ji baviloFoto: Jakub Jurdič

Pohyb pro radost

A změna ve sportování? „Je úžasné se těšit na pohyb. A ne být už předem otrávená z toho, že to bude dřina,“ říká Naďa. „Chodím běhat zhruba obden na hodinu, ale je to velmi pomalé tempo. Hlídám si tepovou frekvenci, tak abych nebyla moc zadýchaná, ale jen lehce zpocená,“ dodává dál čtenářka. A díky tomu, že není přetrénovaná, má chuť i sílu na další jiné aktivity: třeba nordic walking nebo in-line bruslení.

Těm z vás, co se zhubnout snažíte nebo chcete, vzkazuje známou pravdu: Všechno jde, když se chce. Co říkáte?

Reklama

Načítám