Hlavní obsah

Ulovte ho správnou vůní

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ke každé ženě se hodí jiný parfémFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaký parfém se k vám hodí? Vrtá vám hlavou, jestli se voníte tím správným? A jestli ho vaše vůně dokáže přilákat? Pak čtěte dál!

Článek

V orientaci vám může pomoci i to, co si ráda oblékáte. Tvůrci parfémů totiž přiřadili každé vůni osobitý styl.

Coco (Chanel)

Tento parfém vydechuje vůni exkluzivních salonů, vyzařuje luxusní pohodlí proslulých restaurací, živoucí atmosféru opery. Nesvědčí mu, když je doma, vyžaduje veřejný prostor, v němž šíří svoje nápadité a svůdné kouzlo. Coco není koťátko, ale ušlechtilá šelma s vytaženými drápky.

Miluje barvy červené, černé, jantarové, slonovinové, tlumeně zlaté, ticiánové, tabákové, čokoládové a bílé. Nesnáší pastelové barvy a nemá rád příliš mnoho třpytu. Málokdy sluší blondýnám a rozhodně je příliš temný a nebezpečný pro mladé. Nejlépe se hodí pro elegantní ženy, které přesně vědí kam jdou a s kým. Nenoste ho při denním světle, v horku je dokonce nepříjemný! Nechte vyzařovat jeho vůni v noci, když chcete oslnit nebo svádět a nejlépe v jednoduchých šatech. Noste ho spíš na podzim a v zimě. Pro léto zvolte lehčí vůni.

Diorella (Christian Dior)

Podobá se letnímu dni na venkově nebo na zahradě. Hodí se k němu barvy žlutá, zelená, bílá, azurová, béžová. Vyžaduje jasné, lehké šaty a je skvělý na mladých stejně jako na zralejších, je to rozhodně parfém pro den a je také neocenitelným společníkem na cesty. Jeho nadechnutí zahání únavu, mořskou nemoc a zmírňuje těžkou kocovinu. Ale neočekávejte od něj smyslnost, je příliš lehkomyslný pro vážné svádění.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Partnerovi by měl váš parfém vonětFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Dolce Gabbana

Je to velmi nositelný parfém, přizpůsobivý, neokázalý, ale široce konstruovaný, aby vás obalil do atmosféry smyslnosti. Možná byste ho mohla nazvat elegantním spojencem. Muži obvykle krčí nosy blahem, když se dostane do jejich blízkosti.

Hodí se k němu nekonvenční oblečení. Šaty smyslně obtahující tělo, ale i volné z průsvitných materiálů. Miluje lesklé tkaniny ve stylu 30. let a večerní róby. Snadno také vklouzne do vypasovaných kostýmků a nadýchaných šustivých šatů. Je pro party a gala příležitosti, o věk se nestará, pokud vám není nad padesát, to byste mohla působit frivolně. V létě jej noste s množstvím barev, dávejte přednost veselým šperkům.

Tak, milé dámy, už víte, jaká vůně je ta pravá? Věřte, že se správně zvoleným parfémem bude „lov" pana Božského hračkou.

Načítám